Uusimmat

Marcus Fenix ja kaverit ultimaattisessa taistossa – hirmukasa Gears of Wareja Xbox Onella

24.08.2015 19:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen suunnisti taistojen tielle. Ja kun taakka on suuri, on Marcus Fenixin lähellä.

Gears of War on tarina Marcus Fenixistä, joka on universumin kovin jätkä. Yhdessä muiden gorillan kokoisten kaveriensa kanssa Fenix sotii maan alta esiin tukevia avaruusörmyjä vastaan. Avaruusörmyillä ei tunnu olevan loppua, joten ei tietenkään sodallakaan. Pelin alkaessa Fenix lusii linnassa tuomiotaan syistä, jotka pelaajalle vielä selviävät. Hänet kuitenkin noudetaan taas muonavahvuuteen, kun toivo sodan päättämisestä superaseen avulla herää. Mutta se operaatio vaatii vähän tavallista kovempaa pätemistä.

Edessä on rapiat 10 tuntia tykitystä, räjäyttelyä, irtoraajoja ja torsoihin pureutuvia moottorisahoja. Gears of War tietää, mistä siinä on kyse ja niin todennäköisesti tietää suunnilleen koko muukin pelaava maailma. Sen verran klassisesta ja yleiseen tietoisuuteen iskostuneesta jutusta on kyse.

Tämä on toki vahvuus, mutta samalla myös heikkous. Sama juttu kun on tehty Gears of Warin jälkeen useita kertoja uudelleen ja rehellisesti sanoen myös paremmin, esimerkiksi jatko-osien muodossa. Niitä paketissa ei tule, vaan Gears of War Ultimate Edition on se sarjan ensimmäinen peli. Jos pelaa uusintaversiota ennen joulukuun 31. päivää, saa kaupanpäällisiksi myös yhteensopivat versiot muista vanhemmista Gearseista, mutta ei tietenkään mitenkään remasteroituina versioina.

Lue koko arvostelu: Gears of War Ultimate Edition (Xbox One)

Lisää aiheesta

Gears of War – ensituntumat (Xbox 360) 

Gears of War (Lautapeli) 

Gears of War (Xbox 360) 

Gears of War 2 (Xbox 360)

Gears of War 3 (Xbox 360) 

Gears of War 3 -haastattelussa Cliff Bleszinski 

Gears of War: Judgment (Xbox 360) 

Mulkaisu: Gears of War: Judgment 

Toimituksen suosikkipelit 2011: Tero