Uusimmat

Metro Exoduksesta tuttu pelikehittäjä kuoli taistelussa Ukrainan puolesta

05.10.2022 14:41 Muropaketin toimitus

4A Games -studion kehittäjät muistavat animaattoria, jonka kerrotaan menehtyneen taistelussa venäläishyökkääjiä vastaan.

Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa on osunut kovaa myös maan pelialaan, ja jo aiemmin on kerrottu kehittäjistä, jotka ovat lähteneet rintamalle puolustamaan kotimaataan. Nyt PC Gamer kertoo, että Metro-peleistä tunnetun 4A Gamesin kehittäjä on kuollut sodassa.

Hittipeli Metro Exoduksen kehittäjiin kuuluva animaattori Andrii Korzinkin menehtyi taistelutehtävissä, kertoo nykyisin Remedyllä toimiva pelisuunnittelija Leonid Stepanov alla olevassa twiitissä.

”Taitava animaattori, upea ihminen ja todellinen sankari”, Stepanov kirjoitti. ”Me kaikki ikävöimme sinua.”

Korzinkinin kollegana työskennellyt Stepanov kertoi PC Gamerille, että Korzinkin vastasi pitkälti Metro Exoduksen monien hahmojen ja välivideoiden animaatiosta. Myös Korzinkinin rinnalla työskennellyt animaattori Serhii Krystiev muistelee edesmennyttä työtoveriaan.

”Minulla ei ole sanoja kuvailemaan tätä menetystä”, Krystiev kertoo alla olevassa twiitissä. ”Hän oli ihminen, jonka kaltainen olen aina halunnut olla ammattilaisena. Lepää rauhassa, ystävä.”

Lisää pelikehittäjien suruviestejä löytyy PC Gamerin uutisesta.

LUE MYÖS: Ukrainalainen pelistudio julkaisi vaikuttavan videon sodan keskeltä – pakoreput valmiina, osa kehittäjistä rintamalla