Uusimmat

Microsoft antoi Xbox One –kehittäjille lisätehoja seitsemännellä prosessoriytimellä

03.01.2015 21:00 Jukka O. Kauppinen

Hakkeriryhmä H4LTin vuodattavat Xbox One –kehitystyökalut ovat antaneet jännittävää sisäpiirimäisempää näkökulmaa Microsoftin konsolin kehityskulkuun. Viime vuoden puolellahan yhtiö antoi pelikehittäjille mahdollisuuden ottaa käyttöönsä enemmän konsolin tehoja muun muassa sulkemalla Kinect-kameran. Sen jälkeen pelikehittäjät ovat saaneet käyttöönsä lisääkin aiemmin käyttöjärjestelmälle varatuista tehoista.

Xbox One –konsoli käyttää AMD:n Jaguar-prosessoria, jossa on yhteensä kahdeksan x86-64-prosessoriydintä. Näistä kahta on käytetty aiemmin käyttöjärjestelmätoimintoihin, eli pelikehittäjillä on ollut käytössään kuusi ydintä. Nyt kehittäjät voivat kuitenkin hyödyntää jo seitsemää prosessoriydintä, mikä tarjoaa jo varsin tuntuvan teholisän.

Aivan vapaata seitsemännen ytimen hyödyntäminen ei ole, mutta sitä voi puristaa 50-80 prosenttisella hyötysuhteella. Vastapainona pelistä täytyy kuitenkin riisua pelikohtaiset äänikomennot, samoin kuin Kinect-kameran infrapuna- ja etäisyydentunnistimet.

Kinect-kameran käyttömääristä päätellen tämä on vain hyvä asia, eikä pelikohtaisten Kinect-komentojen ja kameratuen katoamista jää monikaan itkemään.

Lähde: Microsoft gives more CPU power to Xbox One developers

 

 

Xbox One – Domen eeppinen konsolitesti

 

Lisää aiheesta

Sony johtaa konsolisotaa: ”Xbox One näyttää menetetyltä tapaukselta” 

Microsoftilla positiivinen ongelma – Xbox Onelle luvassa huikea peliruuhka 

Raportti: Pienempi ja halvempi Xbox One jo suunnitteilla 

Microsoft kohentaa striimattujen pelien ruudunpäivitysnopeutta ennustamalla tulevaisuutta 

Kinectin poistaminen tuplasi Xbox Onen myynnit

 Xbox One saa softan kautta lisätehoja