Uusimmat

Midwayn taistelussa sodan jumalatar käänsi Japanille selkänsä

26.03.2014 21:45 Jukka O. Kauppinen

Leevi Rantala matkasi ajassa taaksepäin ja katsoi viisauden suurennuslasillaan mitä Midwayn taistelussa tapahtui – ja mitä olisi voinut tapahtua. Arvostelussa HPS Simulationsin merisotastrategia Naval Campaigns: Midway.

Tyynenmeren taistelut ratkaistaan pelissä käytännössä katsoen aina taivaalla. Tiedustelu on elintärkeää, sillä kahinat saattavat ratketa jo ensimmäiseen pommitukseen. Lentotukialusten menettäminen tarkoittaa tappiota, sillä laivojen tutkien kantamat eivät mitenkään voi vastata lentokoneiden tarjoamaan etuun tiedustelussa. Ilmassa pörräävät koneet varmistavat myös sen, ettei paattien aseistuksesta ole suuremmin iloa. On todella hankalaa päästä tykkien kantaman sisälle, kun taivaalla surraavat herhiläiset syöksyvät tämän tästä alusten niskaan.

Myös erilaisten lentokoneiden ominaisuudet on mallinnettu hyvin. Valikoimasta löytyy muun muassa syöksy- ja torpedopommittajia, sekä hävittäjälentokoneita. Onnistuneet hyökkäysoperaatiot vaativat erilaisten lentokoneiden yhteistyötä, sillä etenkin japanilaisten A6M Zerot ovat oikein eteviä pudottamaan suojaamattomia pommittajia.

Lue koko arvostelu: Naval Campaigns: Midway (PC)

Lisää aiheesta

Command: Modern Naval Air Operations (PC)

First Strike (iOS)

Panzer Corps (iOS)

Tryst (PC)