Uusimmat

Miksi Silent Hill HD Collection on roskaa: kahden tunnin videoanalyysi

06.09.2012 13:30 Miikka Lehtonen

Silent Hill HD Collection on eräs pelivuoden tylyimmistä pettymyksistä. Konami otti rakastetut kauhupelinsä, pusersi ne HD-muotoon laadusta piittaamatta ja sai aikaan ehkä huonoimman HD-uudelleenlämmittelyn. Tämän toki tiesivät jo kaikki. Mutta pystyisitkö luettelemaan kahden tunnin ajan ongelmia ja töppejä uusintaversioista? Nämä miehet pystyvät!

Itse liityin ”Silent Hill HD Collection on roskaa” -paraatiin viimeistään siinä vaiheessa kun Konami rullasi pystyyn keskisormensa toteamalla 360-version ostaneille, että mitään päivityksiä ei ole tulossa. Ja niinpä 360-käännös on paitsi laadultaan huono, myös bugista roskaa. Kivat teille, Konami. Mutta ei se siihen päivitykseen oikeasti kaatunut, sillä HD-uusintaversiot olivat alunperinkin laadultaan todella alalaatuisia.

Juho oli aikanaan diplomaattisempi kuin minä olisin ollut ja totesi arvostelussaan, että ”Silent Hill HD Collection ei tee esikuvilleen kunniaa”. TwinPerfect-saitin miehet sukeltavat hieman syvemmälle, sillä he ovat julkaisseet yhteensä kaksituntisen videon, jossa käydään läpi jokainen uusintaversioiden osa-alue ja kerrotaan kunnon nillitystasolla, miksi ne ovat suoraan sanoen paskaa.

Popcornit käteen, konttorituoli mukavaan taka-asentoon ja katsomaan!

Kannattaa oikeasti katsoa, sillä käännöksestä vastaava tiimi on tehnyt joitain todella hämmentäviä ratkaisuja pelejä uusiessaan. Musiikkeja on muuteltu ja poistettu, ääniefektit soivat väärissä paikoissa, tekstuureita on vaihdettu aivan väärän näköisiin ja niin edelleen. Eikä kyse ole George Lucas -henkisestä ”tajusin vasta 15 vuotta myöhemmin, mitä aikanaan oikeasti halusin” -herätyksestä, sillä alkuperäisen pelin kehittäjät ovat Twitterissä ihmetelleet, mitä hittoa jenkkitiimi oikein säätää.

Ja tämän videon katsottuani niin ihmettelen minäkin.

Lue myös

Battle Academy (PC)

Remember Me – ensikosketuksessa kyberpunkin seuraava sukupolvi

Parisuhdevinkki pelimiehille: Änäri ärsyttää!

Puolassa myytiin varastettuja Resident Evil 6 -levyjä

 

Muropaketin uusimmat