Uusimmat

MMO-dinosaurus EverQuest II ilmaiseksi joulukuussa

13.11.2011 17:00 Jouni Mäki-Panula

Massiivimoninpelien vanhaan kaartiin kuuluvassa EverQuest II:ssa tapahtuu, sillä joulukuussa pelin maksulliset ja ilmaiset palvelimet yhdistetään saman katon alle. EverQuest II on ollut vuoden 2004 julkaisustaan alkaen kuukausimaksullinen. Kesällä 2010 lanseerattiin varsinaisen pelin rinnalle Everquest II Extended, joka on lähtökohtaisesti ilmainen, mikromaksuilla rahoitettava versio.

Varsinaisen EverQuest II:n ja Extendedin palvelimet ja siten pelaajakanta on kuitenkin toistaiseksi pidetty visusti erillään.

Tilanne muuttuu joulukuussa, kun Sony Online Entertainment yhdistää EverQuest II:n versiot yhtenäiseen ekosysteemiin. Jatkossa pelin hankkimisesta ei tarvitse maksaa kertaerää ja ilmaiseksi saa myös Sentinel’s Faten ja sitä edeltäneet laajennukset.

Pelaajat jaetaan kolmeen kastiin, joista 14,99 dollarin kuukausimaksua maksavat kultajäsenet saavat EverQuest II:n täysimittaisena käyttöönsä. Vähintään 5 dollaria maksaneiden hopeajäsenten pelikokemus on jo rajoittuneempi muun muassa rotujen, hahmoluokkien ja alueiden osalta. Raskaimmat rajoitukset on tietenkin ilmaispelaajilla, jotka voivat käyttää rahaansa pelikokemuksen kohentamiseen.

Muutokset astuvat voimaan vaiheittain joulukuun alusta alkaen.

Lisätietoja: http://everquest2.com/free_to_play/

Lisää aiheesta

EverQuest II:sta ilmaisversio

EverQuest II kaipaa vartijoita

Tässä ovat MMO-historian pahimmat töppäykset

Lue myös

Combat Missionin lisäri tuo engelsmannit ja lisää natseja Normandiaan

Gran Turismo radalle kuudetta kertaa

Nähty ja väsynyt: arvostelussa Modern Warfare 3

Sound Blaster Recon3D – pelaajan piristävä ääniratkaisu