Uusimmat

Modern Warfare 2:n lentokenttäkohtaus mursi ääninäyttelijät

15.03.2011 14:20 Tero Lehtiniemi

Call of Duty: Modern Warfare 2:n No Russian -kenttä on herättänyt suuria tunteita moneenkin otteeseen. Venäläisellä lentokentällä tapahtuvaa teurastusta esittelevää kenttää on keretty syyttää muun muassa tämän vuoden tammikuussa tapahtuneesta terrori-iskusta Moskovan lentokentällä. Salaliittokiihkoilijoiden lisäksi tunteikkaiksi heittäytyivät myös tehtävän ääninäyttelijöinä esiintyneet venäläiset.

Call of Duty -ohjaaja Keith Arem on nimittäin kertonut GamesIndustry.biz-sivustolle antamassaan haastattelussa , että tehtävä liikutti venäläiset näyttelijät aivan kyyneliin saakka. Tekijät pystyivät käyttämään tätä edukseen, sille tunteikkuuden ansiosta näyttelijät pystyivät vielä parempiin suorituksiin kuin mitä heiltä alun perin edes odotettiin.

Vaikka poliittisesti arkojen aiheiden käsittely on aina tietoinen ratkaisu, Aremin mukaan tekijätiimin on vaikea nähdä lopputulosta samalla tavoin kun pelaajien. Pelin tekijät näkevät asiat yleensä alkutason ideana, ja lopputulosta ei katso samalla tavalla kuin pelaajat. Tämä ei kuitenkaan pelota Aremia, sillä Activisionin johto tukee tekijöiden ratkaisuja.

Arem on varmasti oikeassa, mutta yleisesti ottaen asiaa ei edes pitäisi nähdä ongelmana. Kaikkien miellyttäminen vie pois särmää, joka erityisesti sotapeleissä on koko homman idea. Arkojakin aiheita pitää voida käsitellä, ja yleensä se on myös liiketaloudellisesti kannattava ratkaisu.

Lisätietoja:Call of Duty director: ”We know we’re going to be extremely controversial”

Lisää aiheesta

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC)

Modern Warfare 2: miljardi kärpästä tietää mikä on hyvää

Lue myös

Homefront-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Nintendo 3DS – jättitestissä 3DS:n julkaisupelit

EA nauttii Bulletstormin saamista seksirikossyytöksistä

Japanin luonnonkatastrofi vaati ensimmäiset peliuhrinsa