UUSIMMAT

Modern Warfare 2:n lentokenttäkohtaus mursi ääninäyttelijät

15.03.2011 14:20 | Tero Lehtiniemi

Call of Duty: Modern Warfare 2:n No Russian -kenttä on herättänyt suuria tunteita moneenkin otteeseen. Venäläisellä lentokentällä tapahtuvaa teurastusta esittelevää kenttää on keretty syyttää muun muassa tämän vuoden tammikuussa tapahtuneesta terrori-iskusta Moskovan lentokentällä. Salaliittokiihkoilijoiden lisäksi tunteikkaiksi heittäytyivät myös tehtävän ääninäyttelijöinä esiintyneet venäläiset.

Call of Duty -ohjaaja Keith Arem on nimittäin kertonut GamesIndustry.biz-sivustolle antamassaan haastattelussa , että tehtävä liikutti venäläiset näyttelijät aivan kyyneliin saakka. Tekijät pystyivät käyttämään tätä edukseen, sille tunteikkuuden ansiosta näyttelijät pystyivät vielä parempiin suorituksiin kuin mitä heiltä alun perin edes odotettiin.

Vaikka poliittisesti arkojen aiheiden käsittely on aina tietoinen ratkaisu, Aremin mukaan tekijätiimin on vaikea nähdä lopputulosta samalla tavoin kun pelaajien. Pelin tekijät näkevät asiat yleensä alkutason ideana, ja lopputulosta ei katso samalla tavalla kuin pelaajat. Tämä ei kuitenkaan pelota Aremia, sillä Activisionin johto tukee tekijöiden ratkaisuja.

Arem on varmasti oikeassa, mutta yleisesti ottaen asiaa ei edes pitäisi nähdä ongelmana. Kaikkien miellyttäminen vie pois särmää, joka erityisesti sotapeleissä on koko homman idea. Arkojakin aiheita pitää voida käsitellä, ja yleensä se on myös liiketaloudellisesti kannattava ratkaisu.

Lisätietoja:Call of Duty director: ”We know we’re going to be extremely controversial”

Lisää aiheesta

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC)

Modern Warfare 2: miljardi kärpästä tietää mikä on hyvää

Lue myös

Homefront-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Nintendo 3DS – jättitestissä 3DS:n julkaisupelit

EA nauttii Bulletstormin saamista seksirikossyytöksistä

Japanin luonnonkatastrofi vaati ensimmäiset peliuhrinsa

 

Keskustelu

Jeesus sentään…SE ON VAIN PELI! Siinä ammutaan vain ohjelmoituja botteja…ei ihmisiä.

Sellainen sotapeli, jonka kampanjassa ohjataan kiinalaista tai venäläistä solttua ja hyökätään jenkkilään ja tapetaan silmittömästi tyhmiä jenkkisiviilejä ja potkitaan jenkkisotilaita persiille ja lopuksi räjäytetään valkoinen talo ja loppuvideossa näkyy kun kiinan/venäjän lippua pykätään valkoisen talon raunioiden eteen ja taustalla vangittuja jenkkejä marssitetaan tekemään pakkotyötä valloittajien hyväksi, muunmuassa rakentamaan vapauden patsaan tilalle samankokoista monumentaalista maon/stalinin/putinin/tukiaisen patsasta. Kuka liittyy projektiin?

lollo, kamu tuossa juuri hakkasi kyseisen kohdan läpi koneellani kun tulin itse puhelimella tsekkaamaan domea…

omasta mielestäni tämä pelin kohta oli loistava! ainut kohta, jossa oli oikeasti kunnon vipinää

oli mukava ammuskella ihmisiä takapuoleen, katsoa kuinka ne nilkuttavat ja sitten päähän

@7 samaa mieltä, pääsin vihdoin ja viimein ampumaan ”normaaleja” ihmisiä pelissä! kun ne ovat aina niitä tylsiä sotilaita, jotka ampuu takaisin

tommosia kohtauksia lisää! tykkäisin sellasesta pelistä, jossa on silmänkantamattomiin samalaisia ihmisiä ja niille saa tehdä mitä haluaa, vaikka tiputtaa ydinpommin ihmismassan keskelle

Sellainen peli olisi kyllä mielenkiintoinen missä pitäisi suunnitella ja toteuttaa terroristi-isku :D Hyvillä fysiikoilla varustettu engine tietysti ja kunnon vahingonmallinnus.

Varsinaisia ”Born to be killers & mutsi himassa” naamailijoita täälläkin pörräämässä kommenttien perusteella eijeijeijeih =DD

E: Pitää varmaan opetella pelien tekemistä, niin voin sitten itse tehdä pelin :)

@13 Kirjotin tuon ensimmäisen kommetin ihan vitsillä :)

Juuri siksi haluaisin että tekisivät ja oikein hemmetin monta peliä. Ja jos oikeuteen haastavat, niin voivat sitten Iraqilaiset ja muut haasta USAn.

[email protected] Meitä on niin moneen. Jollain ei liiku kun päässä silmät ja jotkut miettii asioita pidemmälle :).

^^ Jos jenkkiläisistä tälläisen tekisi. Esim. juuri jokun kuvailemaa lentokoneitten ohjaamista wtc:tä päin. Jenkkiläiset nostaisi älämölön ja haastais kaikki mahdolliset tahot oikeuteen. It’s Usa way to play.:D

@11 Tiedän, juuri siksi haluaisin että tekisivät.

@10.
Se ois jo kyllä ihan väärin. Eihän Amerikkalaisia saa edes kuolla video peleissä.

Muuten voisivat Venäläiset tehdä pelin jossa ammutaan Amerikkalaisia :)

@1 Kun pelasin kyseistä tehtävää, rupesin jossakin vaiheessa nauttimaan siitä. Huudahdin siinä vielä ”Kuolkaa saatanan ryssät!”

Mitä tästä nyt vieläkin puhutaan. Ei kohta ollut edes ihmeellinen. Ne on pikseleitä…ei ihmisiä….

Ihan mukavaa viihdettähän tämä oli. Saa nyt lahdata viattomia siviilejä mitään kyselemättä eikä kukaan tuu keskeyttämään.

Ja edelliseen tehtävään vielä mukaan hieno lentokoneenkaappausosuus hidastuksineen ja kapinoivien siviilien teloituksineen päivineen niin tulee sitä Modern Warfaremaisuutta vähän mukaan.

Mutta markkinaointiahan tämä kaikki on. Kunhan ei jenkkilässä tapahdu eikä urheita jenkkisotilaita pidä pelin aikana tappaa niin kyllä siellä Amerikan isoilla pelimarkkinoilla saa myyntilukuja aikaiseksi. Eipä voi tuottajia syyttääkkään, rahaahan he vain yrittävät ansaita.. :/

Miksei peli saisi tuottaa ikäviä tunteita interaktiivisuuden kautta?

Itse pelasin kyseisen tehtävän ensimmäistä kertaa kaverini luona humalassa ja nauroin koko homman päättömyydelle lujaa.

Selvinpäin juonestakin alkoi saada kiinni, eikä ko. teurastustehtävä tuntunut muusta pelistä irrallisena kuten aluksi.

Tekisivät ensi CoDiin tehtävän missä ohjataan lentokone pilvenpiirtäjään New Yorkissa. Näinköhän tämäkin ratkaisu saisi tukea Activisionilta? Tuskin ainakaan sen jälkeen kun tehtävän sisältö vuodetaan videon kera nettiin.

Itseä ei peliväkivalta kuitenkaan säikäytä, johan tässä on tullut satoja tuhansia pikseli-ihmisiä teurastettua elämän aikana. :D

Näytä kaikki kommentit

Itselle tuo kohtaus oli pelin ainut hyvä kohta kun meno ei ollut mieletöntä adhddvdtä niinku kaikissa muissa kentissä

Mulle tuli jotenki hämmentyny olo tehtävän alussa, kun tuo kohtaus pelissä tuli.. Tuntui siltä että teen jotai tosi pahaa, väärää ja sairasta kun lahtaan pakoon juoksevia siviileitä. Ei ollu kyl meikäläisen lemppari kohtia. Pitää kyllä sanoa, että ääninäyttelijät ja kohtaus oli kyllä tehty erittäin uskottavasti. Ehkä siksi tulikin paha fiilis.

Muropaketin uusimmat