Uusimmat

Myrskyn silmässä: Peter Molyneux

13.02.2015 18:15 Jukka O. Kauppinen

Peter Molyneux on hieno mies. Ja ärsyttävä. Loistava pelisuunnittelija, mutta ärsyttävä. Visionääri, joka haaveilee liikaa.

Moluneux tunnetaan pelilehdistön keskuudessa miehenä, jonka puheisiin kannattaa suhtautua varauksella. Hän on taivaanrannan maalari. Hän haaveilee ja visioi. Jotkut näkevät herran puheet lupauksina ja kirjoittavat sen mukaan aivan liian pitkälle ampuvia juttuja. Välillä Molyneux haaveilee ihan muuten vain liikoja.

Hän ei ole paha mies, vaan sellainen kaveri, jota tälläkin alalla tarvitaan. Mies, jonka visiot pystyvät innoittamaan kaikkia ja asettamaan tähtäimen tarpeeksi kauas. Niin kauas, että sen tavoittamiseen on luotava paljon uusia asioita.

Mutta välillä kaikki kosahtaa ja kaatuu. Tavoitteet ovat liian kaukana. Tekniikka ei mahdollista niiden toteutumista tai jos mahdollistaisi, niin koodi ei toimi. Joskus aika loppuu, joskus raha, joskus ihmiset.

Molyneuxin pelit ovat aina tavoitelleet korkealle, mutta ne eivät ole yltäneet aivan lupauksiinsa. Nyt käynnissä on kuitenkin ihan kunnon paskamyrsky, jossa herran uusia ja vanhoja lupauksia tutkitaan suurennuslasilla – etenkin hänen nykyisen 22cans-indiestudion aikakaudelta. Asiat kun eivät ole menneet povatulla tavalla ja tilanne on tällä hetkellä aika kamala sotku.

Jotenkin kaikki tiivistyi yhdelle viikolla. RPS julkaisi maanantaina artikkelin 22cansin Godus-pelin ongelmista ja keskeneräisyydestä. Keskiviikkona Eurogamer julkaisi aivan kerta kaikkisen huikean artikkelin miehestä, joka voitti 22cansin Curiosity-kilpailun. Hänestä piti tulla Godusin jumala, God of Gods. Ei tullut.

Nyt RPS jatkoi Godusiin sukeltamistaan erittäin  kriittisellä ja suorasukaisella haastattelulla, joka alkaakin harvinaisen rankasti.

”Oletko mielestäsi patologinen valehtelija”, RPS kysyi.

Mitä ihmettä? Voiko noin aloittaa haastattelun? Tuostahan saa vain luurin korvaansa. Paitsi ei Peteriltä, joka on kaikesta huolimatta hieno mies. Liioitteleva visionääri, joka päästää suustaan liian usein sammakoita. Mutta silti hieno mies.

Sanotaan näin, että nettikeskustelut ovat olleet tällä viikolla aika hurjaa seurattavaa. Ja niin ovat nämä kolme artikkeliakin. Lukekaa.

Lue juttu 1: RPS, Oh Godus, What The Hell’s Going On?

Lue juttu 2: Eurogamer, The God who Peter Molyneux forgot

Lue juttu 3: RPS, Peter Molyneux Interview: “I haven’t got a reputation in this industry any more”

Lisää aiheesta

Peter Molyneuxin synkkä putki jatkuu: nyt vedätetään jo kilpailuvoittajiakin 

Kehittäjä itse epäilee: Molyneuxin Godus ei täytä lupauksiaan 

”Kickstarter-menestyksen tavoittelu teki pelille hallaa”, valittaa Molyneux 

Molyneux: 22cansille riittää yhden pelin tekeminen – Godus 

Peter Molyneux tuomitsee Fable III:n epäonnistumiseksi 

Peter Molyneux uskoo yhä

Molyneux jätti Microsoftin Twitter-parodian vuoksi 

Peter Molyneux avoimessa ja rehellisessä haastattelussa 

Muropaketin uusimmat