Uusimmat

Nintendoa ei paljon kiinnosta tuoda vanhoja pelejä uusille alustoille

Kuva © Nintendo

15.11.2022 15:15 Muropaketin toimitus

Nintendo-legenda Shigeru Miyamoto kommentoi haastattelussa takaperin yhteensopivuutta, joka on nykyään helpompi toteuttaa kuin ennen.

Toisin kuin Xbox ja PlayStation, Nintendo ei ole lähtenyt laajasti toteuttamaan takaperin yhteensopivuutta konsoleidensa välillä. Näin on myös Nintendo Switchillä, jolla ominaisuus rajoittuu NES:n ja SNES:n pelikirjastoon Nintendo Switch Online -palvelussa.

Nyt Nintendon legendaarinen pelisuunnittelija Shigeru Miyamoto on kommentoinut takaperin yhteensopivuutta tuoreessa haastattelussa. Kuten VG24/7 kertoo, Miyamoto totesi yhteensopivuuden olevan nykyisin entistä helpompaa toteuttaa, mutta hänen kommenttinsa eivät anna paljon toivoa Nintendo-pelaajille, jotka toivovat vanhempia pelejä pelattavaksi Switchillä – tai edes tulevilla konsoleilla.

”Nintendon vahvuus on luoda uusia pelikokemuksia”, Miyamoto totesi. ”Joten kun julkaisemme uusia alustoja tulevaisuudessa, haluamme esitellä uniikkeja pelejä, joita ei voisi luoda nykyisellä hardwarella.”

Miyamoton kommentit antavat ymmärtää, että Nintendo tuskin tulee jatkossakaan tuomaan vanhempia pelejä uusille alustoille.

Kilpailijoilla on toisin, sillä PS5:llä ja Xbox Series X/S:llä voi pelata käytännössä kaikkia edellisen sukupolven pelejä, ja Xboxilla takaperin yhteensopivuus ulottuu vielä pidemmälle historiaan. Nintendo ei kuitenkaan näyttäisi tähän leikkiin lähtevän, joten monet Nintendo-pelit tulevat jatkossakin katoamaan pelihistoriaan.

LUE MYÖS: Nintendo Switch on nyt yksi historian menestyneimmistä konsoleista – ohittaa pian todellisen jättiläisen

Muropaketin uusimmat