Uusimmat

Nyt raavitaan jo tynnyrin pohjaa – arvostelussa WWE 2K15

28.11.2014 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen ei ollut tyytyväinen painikehässä. Homman pitäisi olla huikeaa, hauskaa ja läskikin saisi tummua – mutta kun ei tummu!

WWE 2K –pelisarjan, samaten kuin monien muidenkin painipelien, ongelma on se, että ne kohtelevat ammattipainiakuin oikeaa urheilua. Oikeastihan ammattipaini on kollaboratiivinen teatteriesitys, jossa kaksi ammattilaista yrittääyhteistuumin luoda mahdollisimman näyttävän ja jännittävän esityksen. Painipeleissä tämä idea hukataan ja pelimuutetaan tylsäksi mätkimiseksi. Koska peleistä puuttuu yhteinen painijoiden välinen sopimus draaman kaarennostattamisesta, peleihin on vuosien varrella täytynyt tunkea jos minkälaisia puolivillaisia ideoita, joilla yritetäänpakottaa pelaajat noudattelemaan oikean painimatsin kasvavaa rytmiä.

Se tuorein idea on, että matsit alkavat lukkopainilla. Tunnusteluvaiheessa mennään kivi-paperi-sakset-henkisesti jayritetään näin saada yliotetta vastustajasta. Kun liikkeet on valittu, alkaa tiirikointiminipeli, jossa ohjaimen tikkuapyörittämällä etsitään vastustajan heikkoa kohtaa. Tätä sitten toistetaan parista kerrasta useampaan, riippuen ilmeisestikuun asennosta.

Ja tämän jälkeen? No, homma menee kuin Yuke’sin peleissä aina ennenkin. Mätkitään, heitellään, potkitaan, raavitaan jakyttäillään pään päällä välähtävää RT-merkkiä, joka kertoo, että sen nanosekunnin aikana pitäisi painaa torjuntanappia,jos haluaa kääntää vastustajan iskun tätä vastaan.

Lue koko arvostelu: WWE 2K15 (PS4, Xbox One)

Lisää aiheesta

Entinen WWE-tähti ei juuri diggaile kiusaajista 

Mulkaisu: WWE 2K14 

Muppettien Ruotsalainen Kokki Vs. Gordon Ramsay (Video) 

Pride Fighting Championships (PS2) 

Wrestlemania 21 (Xbox) 

WWE 2K14 (PS3, Xbox 360) 

WWE All Stars (PS3, Xbox 360) 

WWE Smackdown vs. Raw 2011 (PS3, Xbox 360)