Uusimmat

Nyt se on virallista: Ubisoft hylkäsi pysyvän DRM-tarkistuksen

05.09.2012 12:30 Tero Lehtiniemi

Julkaisijajätti Ubisoftin pelien PC-versiot ovat viime vuosina saaneet runsaasti ei-positiivista julkisuutta niitä piinanneen, äärettömän tiukan DRM-teknologian takia. Käytännössä tämä tarkoitti siis sitä, että pelien PC-versiot eivät edes käynnistyneet ellei pelillä ollut käytössään nettiyhteyttä, jona kautta se pääsi joka kerta varmistamaan kopioiden laillisuuden.

Ongelmaksi tilanne muuttuikin niissä tilanteissa joissa Ubisoftin valmistuspalvelimet olivat esimerkiksi kaatuneet tai toimivat muuten huonosti. Luonnollisestikaan tällainen ei ollut kovin hyvää julkisuutta, ja firma onkin joutunut säännöllisesti höllentämään politiikkaansa. Viime aikoina asioiden suhteen ei ole ollut juuri valittamista, ja nyt syykin on selvillä: firma on virallisesti hylännyt ns. always-on-DRM:n.

Täysin DRM-vapaita pelit eivät kuitenkaan ole, vaan peli aktivoidaan edelleen installoinnin yhteydessä. Tämän jälkeen peliä voikin sitten pelata ilman nettiyhteyttä mielin määrin.

Uusi käytäntö on ollut Ubisoftin peleissä jo kuukausia, mutta firma ei vain ole tehnyt siitä minkäänlaista numeroa. Ubin verkkopeliosaston johtaja Stephanie Perlotti valotti Rock, Paper, Shotgunille antamassaan haastattelussa uutta käytäntöä Assassin’s Creed II:n kautta: jos haluat pelata verkossa ja käyttää online-ominaisuuksia, on pelin luonnollisesti oltava verkossa (duh). Mutta mikäli haluat nauttia vain yksinpelistä, voit tehdä sen ensiaktivoinnin jälkeen ilman nettiyhteyttä ja asentaa pelin niin monelle omalle koneellesi kuin haluat.

Ehkä me voimme jo tämän tilanteen kanssa elää, eikö?

Lähde: Rock, Paper, Shotgun

Lue myös

Gott im Himmel! Battle Academy on vauhdikasta ja hauskaa sotimista!

He odottavat sinua, Gordon – 11 päivää Black Mesa Sourceen

Puolassa myytiin varastettuja Resident Evil 6 -levyjä

Wii U – Nintendon uusi konsoli peleineen ensitestissä