Uusimmat

Pelaajien raivo tehosi: urheilupelin serverit pistettiin takaisin päälle

08.04.2015 15:00 Jukka O. Kauppinen

2K Sports meinasi tehdä tepposet monille NBA 2K14 –urheilupelin ystäville. Peli julkaistiin vaivaiset puolitoista vuotta sitten, ja 2K laskeskeli jo nyt sen olevan museokamaa. Niinpä firma vetäisi piuhat 2K14-nettipalvelimesta – ja jätti aktiivipelaajat roikkumaan tyhjän päälle.

Näet: mukavaan nykytyyliin NBA 2K14:sta PS4- ja Xbox One –versioiden uratila pyörii netin kautta, ja kaikki uratilan tilastot, tulokset ja ennen kaikkea tallennukset tallennetaan 2K:n palvelimille – jopa offline-peleissä.

Serverien sammuessa myös uratilan pelaaminen loppui, sillä nettitallennusta ei voinut siirtää omalle konsolille.

Eipä siis yllättävää, että pelaajat kävivät vähän kuumana. Aivan erityisen kuumana siksi, että 2K oli luvannut nettitallennusten ja –uratilan siirtyvän automaattisesti pelaajien konsoleille offline-pelitilaan. Näin ei käynyt ja 2K:n tuki vain totesi kylmästi, että ”pelaajanne ja managerinne ovat siirtyneet eläkkeelle.”

Pelaajaraivo kuitenkin tehosi ja 2K pisti serverit takaisin verkkoon luvaten, että pelaaminen jatkuu vielä yhdeksän kuukauden ajan.

Helkkarin kylmää ja tylyä meininkiä silti. Puolitoista vuotta vanha peli ja serverit pistetään jo kylmäksi. Edes THQ ei pystynyt samaan jäätävään asiakaspalveluun.

Lähteet: Polygon, Gamespot

Lisää aiheesta

Mulkaisu: NBA 2K15

NBA 2K12 (PS3, Xbox 360) 

NBA Ballers: Chosen One (PS3, 360) 

Muropaketin uusimmat