Uusimmat

Pelikehittäjä: Nintendon latauspalvelu on liian jähmeä

22.08.2012 13:46 Jukka O. Kauppinen

Nintendo saapui jokseenkin myöhäisessä vaiheessa pelien digitaalisen julkaisun ja kauppaamisen maailmaan. Wiin WiiWare-palvelu ja DSi/3DS-kaupat tarjoavat kyllä monta kivaa peliä, mutta ainakaan WiiWaren suosiolla ei enää pitkälle pyristellä.

Esimerkiksi Beandog Studiosin perustaja toteaa tylysti, että ”WiiWare ei ole hyvä alusta pelikehittäjille”. Icon Games iskee kovemmin: ”WiiWare on hirvittävän jähmeä. Jos peli ei myy, et voi yrittää kehittää myyntiäsi tai kampanjoida. Et voi tehdä pelille aleja, et voi julkaista peliin päivityksiä, paitsi jos siinä on jokin kriittinen bugi.”

Nicalis-studio ynnäilee, että ”WiiWare oli rikki alusta lähtien, koska se yritti olla reilu kaikille eikä halunnut nostaa mitään muiden yläpuolelle. WiiWaressa kaikki pelit ovat samalla viivalla, vaikka kyllähän me tiedämme etteivät kaikki pelit ole yhtä hyviä. Eikä WiiWare-kaupassa asiakkaita edes yritetä ohjata minnekään.”

Pakko myöntää, että näinhän se on. WiiWare-peliostokseni voi laskea luultavasti yhdellä kädellä, DSi:lle sentään sitkeästi olen ostanut toistakymmentä peliä. Mutta nekin olen selaillut ja tutkannut DSiWare-kaupan (ja sittemmin 3DS:n nettikaupan) www-version kautta. Kauppojen selailu kun on jokseenkin jähmeää konsoleilla itsellään.

Mitä muuta pelikehittäjän Nintendon latauspalveluista kommentoivat? Lisää Gamasutrassa.

Lue juttu: The Real Story of Developing for Nintendo’s Download Platforms

Lue myös

Domen arvosteluviikko 33/2012: Deadlight, Decisive Campaigns, Iron Brigade, Orcs Must Die! 2, Wreckateer, Might & Magic, G600, Sleeping Dogs

GamesCom 2012 – kuhinaa Saksassa

Oletko nörtti? Todista se tietovisassa!

Wii U – Nintendon uusi konsoli peleineen ensitestissä

Muropaketin uusimmat