Uusimmat

Prince of Persian kadonnut lähdekoodi julkaistiin kaikkien tutkittavaksi

18.04.2012 19:45 Jouni Mäki-Panula

Alun perin Apple II:lle vuonna 1989 julkaistun Prince of Persian hiljattain löytynyt lähdekoodi on saatu internetiin asti. Kerroimme viime kuussa, että Prince of Persian tehnyt Jordan Mechner löysi pelin kadonneeksi oletetun lähdekoodin disketit isänsä kaapin perukoilta kevätsiivouksen yhteydessä. Tuolloin jäi vielä arvailun varaan, saadaanko hauraita levyjä koskaan lukukelpoiseen muotoon, mutta temppu onnistuikin odotettua nopeammin.

Mechner kokosi diskettidatan palauttamista varten ryhmän, jossa oli DiscFerret-järjestelmän tekijöitä, Apple II -keräilijä Tony Diaz ja digihistorioitsija Jason Scott. Porukka rakensi mittatilaustyönä varsinaisen propellihattuvirityksen, jolla levyjen magneettinen kuva saatiin talteen niitä vahingoittamatta.

Menestyksekkään siirron jälkeen Mechner ei aikaillut, vaan julkaisi lähdekoodin Githubissa ilmaiseksi. Peli on ohjelmoitu MOS 6502:n assembly-kielellä vuosina 1985-1989, joten nykykoneilla sitä voi lähinnä tyytyä katselemaan. Käännöstyön helpottamiseksi Mechner kirjoitti aikoinaan myös teknisen dokumentaation, joka on nyt niin ikään saatavilla.

Lisätietoja: Github – Prince of Persia

Lisää aiheesta

Prince of Persian lähdekoodi löytyi kirjaimellisesti kaapin pohjalta

Wiikon wanha: Prince of Persia

Prince of Persia julkaistiin C-64:lle!

Prince of Persian historiikki julkaistiin e-kirjana

Lue myös

Borderlands 2 -ensikosketus – isompi, laajempi ja parempi

Osallistu Ghost Recon -kirjoituskilpailuun ja voita itse valitsemasi peli Ubisoftilta

PlayStation Networkin ilmaisominaisuuksille kylmää kyytiä

Virtaviivainen ja helposti lähestyttävä sotastrategia: Unity of Command