Uusimmat

Rakastaa, ei rakasta, rakastaa? Kyllä! Project CARS rakastaa kilpa-autoja!

13.06.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttilaa ei ole viime viikkoina paljoa näkynyt. Ehkä herra on ollut tosi kiireinen uusien oluiden suunnittelussa – tai sitten rata-autojen vauhtihuumassa. Vai olisikohan kyse niiden yhdistelmästä?

Uraa varten luodaan kuski ja valitaan sarja. Sen jälkeen postiin kopsahtaakin kourallinen tarjouksia tallipaikoista. Ei aikaakaan kun alla on ajokki, jonka kanssa kierretään valittua kilpasarjaa ja satunnaisesti tarjottuja bonuskisoja.

Tämähän on tuttua kauraa muistakin peleistä, eikä Project CARS:n toteutuksessa sinällään mitään valtavaa vikaa ole. Jonkinlainen virkamiesmäisyys on toteutuksen ainoa suurempi synti. Tallipomoilta tuleva sähköpostipalaute ei jaksa herättää reaktioita eikä etenemisen tunne imaise mukaansa aivan niin tiukasti kuin mahdollista olisi. Urajärjestelmä on jotenkin vaikeasti hahmotettavalla tavalla etäinen.

Varsinainen kisaaminen on toteutettu hyvin. Tapahtumaa löytyy jos jonkinlaista. Yleensä kisaviikonloppu koostuu vapaista harjoituksista, aika-ajoista ja yhdestä tai kahdesta kisasta, mutta variaatioita teemasta on tarjolla runsaasti sarjasta riippuen. Nappulaa ja säädintäkin löytyy jos jonkinmoista. Vaikuttaa voi vaikkapa kisan pituuteen ja osioita voi sivuuttaa tai simuloida suhteellisen vapaasti. Täysimittaiseen kisaviikonloppuun saa aikaa tuhlattua vaikka kuinka paljon, mutta yhtä lailla pelaaminen onnistuu, vaikka aikaa olisi vain lyhyeen pyrähdykseen.

Lue koko arvostelu: Project Cars (PC, PS4, Xbox One)

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Lisää aiheesta

Death Skid Marks (PC)

Drift’n’Drive (iOS)

Driveclub (PS4)

Forza Horizon 2 (Xbox 360, Xbox One)

Forza Horizon 2: Storm Island (Xbox One)

Forza Motorsport 5 (Xbox One)

MotoGP 14 (PC, PS3, PS4, PS Vita, Xbox 360)

Spintires (PC)

The Crew (PC, PS4, Xbox 360, Xbox One)