Uusimmat

Rockstar Games ei tykkää BBC:n GTA-draamasta

23.05.2015 10:00 Jukka O. Kauppinen

Brittilän yleisradioyhtiö BBC tekee parhaillaan draamaa Grand Theft Auto –pelien synnystä ja historiasta. Elokuvan käsikirjoitus pohjautuu David Kushnerin teokseen Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto, jonka Fobos-pienkustantamo on julkaissut suomeksikin nimellä Grand Theft Auton tarina.

Mutta voi. Rockstar Games ei tykkää!

Rockstar on näet nostanut haasteen BBC:tä vastaan ja ilmoittaa ykskantaan, että elokuva loukkaa yhtiön hallitsemia tuotemerkkejä.

”Tuotemerkkeihimme ja niiden omistajiin viitataan elokuvassa ja sen mainonnassa, mutta meillä ei ole mitään tekemistä koko projektin kanssa. Haluamme varmistaa, ettei omistamiamme tuotemerkkejä käytetä elokuvassa väärin  ja ettei niillä esitetä asioita totuudenvastaisesti Rockstar Gamesiin liittyen.”

90-minuuttiseksi suunniteltu aikuisille suunnattu draamaelokuva keskittyy erityisesti surullisenkuuluisan lakimiehen, Jack Thompsonin ja Grand Theft Auto -kehittäjien väliseen kädenvääntöön.  Elokuvassa Jack Thompsonin rooli on annettu Bill Paxtonille. Jos miehen nimi ei jostain syystä ole tuttu, voi itsensä sivistämisen aloittaa vaikka sellaisesta vähemmän tunnetusta kulttiklassikosta kuin Aliens. Miehen vastanäyttelijänä Rockstar Gamesin perustanutta Sam Houseria esittää puolestaan Daniel Radcliffe, jonka osa meistä saattaa muistaa Harry Potterin roolista.

Lähde: GamesIndustry

Lisää aiheesta

BBC tekee Grand Theft Auto -tv-draaman 

Daniel ”Harry Potter” Radcliffe näyttelee GTA-elokuvassa 

BBC kääntää Grand Theft Auton tarinan elokuvaksi