Uusimmat

Ropecon ei ole enää vain ropea ja larppausta – tänä vuonna ohjelmaa myös muille pelaajille

21.06.2018 10:13 Muropaketin toimitus

Ropeconissa päästään tänä vuonna roolipelaamista syvemmälle Intersection in Games -seminaarin voimin.

Roolipelitapahtuma Ropeconissa nähdään tänä vuonna Intersection in Games -seminaari. Perjantaina 27.7. käynnistyvä akateeminen seminaari on kaikelle yleisölle avoin, ja sen ohjelma on pääsääntöisesti englanniksi. Sen tavoitteena on tarjota mahdollisuus tutustua pelitutkimuksen eri ilmiöihin.

Lisäksi seminaarin pyrkimyksenä on tehdä pelitutkimusta tutuksi akateemisia piirejä suuremmalle yleisölle. Pelitutkimuksen teemat herättävät usein keskustelua myös peliharrastajien keskuudessa.

Pelitutkimus on tieteenala, jossa pelejä tarkastellaan itsenäisesti peleinä eikä pelkästään osana jotain muuta ilmiötä, tai tarinoina, elokuvina, sosiaalisina tilanteina tai simulaatioina.

Pelit nähdään itsessään arvokkaina sen sijaan, että ne toimisivat keinoina jonkin muun asian tutkimiselle, tai merkittävinä vain jos ne esimerkiksi toimivat oppimisen välineinä tai tehostavat jotain muuta toimintaa.

Pelitutkimus pyrkiikin ymmärtämään kaikenlaisen pelaamisen historiaa ja niihin liittyvää pelikulttuuria, erilaisia pelaamisen tapoja, pelitapahtumaa itsessään ja pelisuunnittelua.

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 27.–29.7.2018 Helsingin Messukeskuksessa. Seminaarin teema Intersection in Games on yksi tulkinta Ropeconin tämän vuoden teemasta Elämä ja yhteisö.

Lisätietoja seminaarista ja tapahtumasta löytyy Ropeconin nettisivuilta.