Uusimmat

Sonicin luoja pidätettiin sisäpiirin kaupoista epäiltynä

18.11.2022 14:05 Muropaketin toimitus

Sonic the Hedgehodin luoja ja pitkän linjan pelisuunnittelija Yuji Naka on pidätetty Japanissa.

Comic Book uutisoi, että yksi Sonic the Hedgehogin alkuperäisistä kehittäjistä on pidätetty epäiltynä sisäpiirin osakekaupoista. Yuji Nakaa epäillään siitä, että hän ilmeisesti osti 10 000 Square Enixin osaketta juuri ennen Dragon Quest Tact -mobiilipelin julkistusta, aikomuksena myydä osakkeet kun niiden arvo pian nousisi huomattavasti.

Nakan ohella epäiltynä on toinen Square Enixin entinen työntekijä, sekä heidän tuttavansa. Ei ole tiedossa, myivätkö epäillyt osakkeensa vai eivät.

Yuji Naka tunnetaan parhaiten Segan pelisuunnittelijana, mutta vuodesta 2018 asti hän työskenteli Square Enixillä, kunnes hän irtisanoutui Balan Wonderworldin julkaisun vanavedessä. Tasohyppelypeli Balan Wonderwold oli ilmeisesti valtava floppi, joka sai niin surkeat arvostelut, että se on Metacriticissä viime vuoden pelijulkaisulistan pohjamudissa. Naka on väittänyt, että hänet olisi siirretty projektista sivuun jo kuukausia ennen sen julkaisua.

Jää nähtäväksi, saako Yuji Naka syytteen ja tuomion sisäpiirinkaupoista. Yuji Naka toimi ohjelmoijana alkuperäisessä, vuoden 1991 Sonic the Hedgehog -pelissä, ja häntä pidetään pelisarjan luojana yhdessä Naoto Oshiman ja Hirokazu Yasuharan kanssa.

Tuorein Sonic-peli Sonic Frontiers ilmestyi viime viikolla, ja se on saanut paremman vastaanoton kuin useimmat viime vuosien Sonic-pelit. Alta voit lukea Muropaketin arvion pelistä.

LUE MYÖS: Arvostelu: Sonic Frontiers osoittaa, ettei edes PlayStation 5 pysy Segan vauhtisiilin perässä

Muropaketin uusimmat