Uusimmat

Starfield ottaa mallia kehutusta indiepelistä avaruusalusten toiminnassa

Kuva: Bethesda

05.07.2022 12:42 Muropaketin toimitus

Starfieldin avaruustaisteluissa täytyy siirtää energiaa eri järjestelmien välillä, kuten suositussa roguelike-pelissä.

Tech Radar uutisoi, että Bethesda on tulevassa scifi-roolipelissään Starfieldissa ottanut mallia Subset Gamesin ylistetystä indiepelistä. Kyseinen peli on alun perin jo kymmenen vuotta sitten ilmestynyt FTL: Faster Than Light, kuten itse Bethesda-pomo Todd Howard paljasti hiljattain haastattelussa.

Howard kertoi haastattelussa, kuinka avaruusalukset ja avaruustaistelut toimivat Starfieldissa.

”Aluksessasi on useita virtajärjestelmiä”, selitti Howard. ”Se on vähän kuin FTL:ssä, eli kuinka paljon laitat virtaa kolmeen eri asejärjestelmään, moottoreihin ja suojiin, tai grav driveen, jonka avulla voi loikata pakoon joistakin tilanteista.”

Vastaavaa virransäätelyä tehdään FTL:ssä, jonka on yhdistelmä reaaliaikastrategiaa ja roguelike-peliä. FTL on valtavasti pienempi mutta sitäkin arvostetumpi peli, sillä sen 50 000 Steamin käyttäjäarviosta peräti 95 prosenttia on myönteisiä.

Kuinka ollakaan, FTL: Faster Than Light on parhaillaan vielä pari päivää alennuksessa Steamissa. Pelin saa omakseen pikkurahalla, sillä juuri nyt se kustantaa vain 2,49 euroa.

Starfield ilmestyy PC:lle ja Xbox Series X/S:lle ensi vuoden alkupuolella, mutta tarkempaa julkaisupäivää ei ole paljastettu.