Uusimmat

Suomilasit silmille ja peukkuja jakamaan: arvostelussa Quantum Break

04.04.2016 21:00 Jukka O. Kauppinen

Saisiko olla yksi suomivärisillä laseilla annettu Suosittelemme-peukku? Kyllä kiitos. Olkaa hyvä. Eihän haittaa, että se on Quantum Breakin peukku? Ei lainkaan, kiitos Jukka.

Quantum Breakin tarinallisesta ytimestä on hieman haastavaa kertoa, sillä juuri tarina ja sen keinot ovat pelin parasta antia. Se on upea tarina ihmisistä, jotka yrittävät ratkaista samaa ajan murtumisen ongelmaa omilla mutta erilaisilla keinoillaan. Katastrofista, jota yritetään estää tai korjata erilaisin tavoin, mutta kaikkien mielestä toisten tahojen ratkaisut ovat huonoja, vääriä tai jopa lapsellisia. Se on tarina salaliitoista ja kieroilusta salaliittojen ja kieroilujen sisällä, luottamuksesta ja sen pettämisestä. Se on tarina ihmisistä, joita aika erottaa ja yhdistää; muutoksesta, joka repii sielun riekaleiksi ja kysyy: oikeastiko keinolla millä hyvänsä?

Remedyn käsikirjoittajat ja tarinankertojat ovat luoneet pelin, joka tarjoaa läpijuoksijoille yhden päivän pikaviihdettä ja syvälle uppoaville useamman päivää kestävän tarinakokonaisuuden. Tarina uskaltaa avata katsojiensa silmiä ja näyttää tapahtumia tavanomaista laajemmin, muutenkin kuin vain protagonistin silmin.

Ja siinä samalla se kysyy: onko pahis oikeasti pahis? Onko hyvis vain hyväntahtoinen hölmö, joka ei yksinkertaisesti tajua?

Lue koko arvostelu: Quantum Break on hyvä peli, loistava tarina (PC, Xbox One)

Quantum Break

Lisää aiheesta

Alan Wake (Xbox 360)

Alan Wake: The Signal DLC (Xbox 360)

Alan Wake: The Writer DLC (Xbox 360)

Alan Wake’s American Nightmare (Xbox 360)

Death Rally (iPad, iPhone)

Max Payne (PC)

Max Payne (PS2)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat