Uusimmat

Tämä muinainen pelisarja innoitti Mass Effectit

25.11.2011 12:05 Jukka O. Kauppinen

Hassua ajatella, että moni nykypelaaja on nuorempi kuin pelit, joita pelasin aikoinaan. Sama pätee muuten pelintekijöihin. Esimerkiksi Mass Effect 3 -scifiropen tekijöistä moni on nuorempi kuin Electronic Artsin aikoinaan julkaisevat Starflight-pelit. Ai mitkä? No Starflightit. Ne pelit, jotka inspiroivat koko Mass Effect -pelisarjan synnyn.

Näin tunnusti BioWaren Casey Hudson, joka on koko Mass Effect -pelisarjan vastaava tuottaja. Se kaveri, joka piirtelee suuntalinjat, määrää millainen pelistä tulee ja pitää homman kasassa.

Ja kun Starflightien ja Mass Effectien yhteneväisyyksiä ajattelee, niin tottahan se on. Vuonna 1986 Amigalle, Atarille, C-64:lle ja PC:lle julkaistu Starflight oli erittäin ME-tyyppinen eeppinen avaruusseikkailu, jossa kiidettiin pitkin tähtitarhoja avaruusaluksella, vierailtiin vierailla planeetoilla ja luotiin omia tarinoita. Vuoteen 4620 sijoittuva avaruusseikkailu tarjosi toki valmiin tarinan, mutta ei pakottanut pelaajia etenemään sitä tietyn kaavan mukaan. Seikkailu, tutkimusmatkat, diplomatia, kaupankäynti ja avaruustaistelut lomittuivat kauniisti yhteen.

 

 

Oli muuten kerrassaan hieno seikkailupeli, uskokaa pois. Jos kestätte muinaisten DOS-pelien kauheuden, niin Good Old Games myy Starflight 1+2:n sisältävää komboa kuudella eurolla.

Lisätietoja: Starflight 1+2 GoG.comissa

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Starflight

Lisää aiheesta

Mass Effect (360)

Mass Effect 2 (PC, Xbox 360)

Mass Effect 2 (PS3)

Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Assassin’s Creed Revelations – haastattelussa pelin suunnittelija ja käsikirjoittaja

L.A. Noire (PC)

Odotettu K18-seikkailu Catherine sai lopulta julkaisupäivän

Ubisoft peruutti PC-pelejä, kukaan ei välittänyt