Uusimmat

Totaalisesti flopannut Redfall on nyt yksi vuoden haukutuimmista peleistä

Kuva: © Microsoft

09.05.2023 17:15 Muropaketin toimitus

Arkane Studiosin ja Bethesdan vampyyriräiskintä meni todellakin penkin alle.

Redfall ilmestyi viime viikolla, mutta peli tuotti pettymyksen lähes kaikille, vaikka odotukset eivät edes olleet valtavan korkealla. Muropaketin arviossa peli sai vain 2,5 tähteä, eikä kriitikollamme ollut juurikaan hyvää sanottavaa keskinkertaisesta pelistä.

”Äärimmäisen geneerinen loottiräiskintä on täydellinen esimerkki epäonnistuneesta markkinoinnista”, arviossamme todetaan.

LUE MYÖS: Arvostelu | Haukuttu Redfall ei todellakaan ole 80 euron arvoinen peli

Redfall onkin nyt virallisesti yksi vuoden haukutuimmista peleistä. Metacriticissä pelin PC-versio on vuoden pelijulkaisuista 6. alimmalla sijalla, keskiarvolla 55. Listalle ei ole laskettu pelejä, jotka ovat saaneet alle seitsemän arviota pelimediassa, joten kenties muutama vielä kehnommat arviot saanut peli on pudonnut haavista.

Steamissa Redfall on sen sijaan saanut vuoden toiseksi huonoimmat käyttäjäarviot. Vain 32 prosenttia pelaajista on antanut pelille positiivisen arvion, ja Steam 250 -sivuston kaikkien aikojen huonoimpien Steam-arvioiden listalla peli on sijalla 14. Tätä heikompi keskiarvo on vain yhdellä tämän vuoden julkaisulla, ilmaispelattavalla 02 Jam Online -pelillä.

Redfallin kehno menestys näkyi jo julkaisuviikolla myös pelaajaluvuissa, kuten aiemmin kerroimme. Uutisen kirjoitushetkellä pelillä on Steamissa vain reilut 300 pelaajaa, mikä on todella huono tulos suurelle AAA-pelille vain viikko julkaisun jälkeen.

Jää nähtäväksi, saadaanko Redfallia nostettua ylös pohjamudista vai onko pelin kohtalona kadota historiaan. Redfall on saatavilla PC:lle ja Xbox Series X/S:lle.