Uusimmat

Tuore tutkimus paljasti karun trendin – pelaajat eivät halua pelata pelejä, joissa joutuu ajattelemaan

Kuvituskuva: © Cottonbro Studio, Pexels

23.05.2024 12:25 Muropaketin toimitus

Quantic Foundryn tutkimuksen mukaan strategiapeleistä ei välitä enää juuri kukaan.

Uudessa tutkimuksessa käy ilmi, etteivät pelaajat halua enää ajatella liikaa tai joutua suunnittelemaan pelejä pelatessa.

Quantic Foundry on tutkinut viimeisen yhdeksän vuoden ajan pelaajien pelaamisen taustalla olevia motivaatioita ja huomasi, että valtaosa syistä on pysynyt vuosien varrella samalla tasolla yhtä lukuun ottamatta. Profilointi tarkasteli muun muassa kiinnostusta, kilpailullisuutta, yhteisöllisyyttä, fantasiaa, tarinaa ja seikkailullisuutta, mutta ainoastaan strategia on laskenut tasaisesti vuosien aikana.

”Tähän kategoriaan lukeutuvat pelaajat nauttivat huolellisesta päätöksenteosta ja suunnittelusta. He haluavat miettiä päätöksiään ja niiden seurauksia. Näihin voi lukeutua resurssien tasapainottelu, tavoitteiden saavuttaminen, diplomatia ja pitkäaikaiset strategiat”, raportissa avataan termiä.

1,7 miljoonan kyselyn perusteella yhtiö kuitenkin huomasi, että jopa 67 prosenttia pelaajista nykypäivänä ”ei ole enää kiinnostunut strategisesta ajattelusta ja suunnittelusta” verrattuna vuoteen 2015.

Quantic Foundry teki joitain johtopäätöksiä trendin mahdollisiin syihin, joista yksi oli kasvaneen sosiaalisen median synnyttämä alhaisempi keskittymiskyky. Myös some-kanavien negatiivisuus, polarisaatio ja henkinen manipulaatio on saattanut lisätä käyttäjien kuormitusta, jolloin resursseja vaativaan pelaamiseen on vähemmän. Yhtiö kuitenkin myöntää, ettei näin suoria johtopäätöksiä voida asiasta tämän tutkimuksen perusteella tehdä.

Muropaketin uusimmat