Uusimmat

Unity on huonoin Assassin’s Creed

20.11.2014 11:00 Jukka O. Kauppinen

Ei ole paljoa lisättävää Miikan sanoihin: ”Kun Ubisoft vielä lupaili suuria ja puhui kivoja tuoreinta peliä demotessaan, ehdin jo innostua. Siinä määrin innostuinkin, että kun Jukka tarjosi valintaa Call of Dutyn ja Assassin’s Creedin väliltä, valitsin Assassin’s Creedin. Ja väärin valitsin.”

Sillä Assassin’s Creed Unity on yllättäen pääsarjansa heikoin lenkki:

Peli ottaakin aihepiiristään kivasti irti, sillä meno on usein hyvinkin brutaalia. Toki se Assassin’s Creedien perushölmöys nähdään taas, eli jos keksit vaikka puoli tusinaa sellaista hahmoa, jotka olisivat tuttuja Ranskan vallankumouksen ajalta, voit olla noin 99,9% varma siitä, että jossain vaiheessa heität heille tehtävää.

Siinä sivussa sitten jahdataan kerjäläisten kuningasta, joka tekee alaisilleen pakkoamputointeja (”kansa maksaa enemmän rammalle kuin ehjälle kerjäläiselle”), vapautetaan vankeja, murhataan toisinajattelijoita ja tehdään miljoona sivutehtävää. Samalla jahdataan mystisiä salaliittolaisia, jotka tappoivat paitsi isäsi, myös ottoisäsi. Eikö niille perkeleille mikään riitä!?

Perustyyliin tarina on mitä on. Muinaisia salaliittoja, lähitulevaisuuden hakkereita, kohtalon sormen osoittavaa heiluttelua ja mystisiä artifakteja koko rahan edestä. Ketä kiinnostaa? Ei ainakaan minua. Ei enää. Black Flagissa oli sentään sankari, joka osasi ottaa kaiken sopivalla vakavuudella (eli ei lainkaan vakavasti) ja se sai myös muun pelin tuntumaan hauskalta ja viihdyttävältä. Nyt kaikki on niin haudanvakavaa paatosta, että. Ne pienemmät tarinat, joiden ympärille sivutehtäviä on kiedottu, ovatkin sitten edes vähän viihdyttävämpiä, joskin tosiaan myös hyvin synkkiä.

Lue koko arvostelu: Assassin’s Creed Unity (PC, PS4, Xbox One)

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed Unity –ensikosketus – vallankumouksen hirviöt [osa 1] 

Assassin’s Creed Unity –ensikosketus – historiallista virtuaalimatkailua [osa 2] 

Assassin’s Creed Unity –haastattelu: teimme uusiksi kaikki ydinjutut

Assassin’s Creed Unity –haastattelu: Pariisi on pelin päähenkilö 

Assassin’s Creed Unity –haastattelu: vallankumouksen kaaoksen ymmärtäminen oli haasteellista 

Videoblogi: viikonlopun peliputki, Call of Duty, Assassin’s Creed, tulevat megapelit ja paljon muuta