Uusimmat

Uusi Alone in the Dark ei ole Alone in the Dark – JOK ennakoi ja pettyi

02.02.2015 22:00 Jukka O. Kauppinen

Alone in the Dark oli hieno peli. Jatko-osatkin olivat aika hyviä. Ei se viime vuosikymmenen uudelleenlämmittelykään ihan susi ollut. Tämä on. Ei tule betasta kesää, JOK harmittelee.

Tosin olen nyt epäreilu. Peli on vasta beta-vaiheessa ja pelasin siitä vain pientä raapaletta. Mutta jos yhden tarinakokonaisuuden kattava, neljän tehtävän mittainen ennakkoversiokaan ei vakuuttanut millään tapaa, niin onko minulla ainuttakaan syytä positiivisuuteen? Etenkään siinä vaiheessa, kun beta tuntui enemmän alpha-versiolta tai geneeriseen räiskintäpeliin tehdyltä puolivillaiselta kauhumodilta?

No, siinä vaiheessa kun huomasin, että Illuminationin takana on sama porukka, joka on tehnyt myös Rekoilin ja Netherin, niin tilanne selkeni. Tämä porukka ei ole osannut tehdä kunnon pelejä ennenkään.

Kauhupeliksi Illuminationissa on harvinaisen vähän kauhua. Niin sanottu kauhu rakentuu lähinnä pimeistä maisemista ja örisevistä hirviöistä. Pelaaminen taasen on pyssy ojossa hölkkäämistä rännikenttien läpi. Vasemmassa yläkulmassa kerrotaan mitä nyt pitäisi tehdä ja tavoiteltavat paikat tai esineet hohtavat kultaisina kaikkien seinien läpi. Rautalankaa, nääs.

Lue koko ennakko: Alone in the Dark: Illumination –ennakko (PC)

 

Lisää aiheesta

Alien: Isolation (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

Alone in the Dark – piinapenkissä tuottajaneito Nour Pollon 

Alone In The Dark (PC, PS2, PS3, Wii, 360) 

Alone in the Dark: Near Death Experience – Edward Carnbyn pitkä matka pimeyteen 

Dead Space (PC, PS3, 360) 

I Am Alive – uskottava, aikuismainen selviytymisseikkailu 

Saw (PC, PS3, Xbox 360) 

Silent Hill 2 (PC) 

The Evil Within (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)