Uusimmat

X-COM – pelikirjailija tarttuu seuraavaksi mahtaviin ufoilupeleihin

16.12.2015 17:00 Jukka O. Kauppinen

Suomalaisen pelialahistoriikin ja seikkailupelikirjan kirjoittanut vaasalainen Juho Kuorikoski tarttuu seuraavassa pelikirjassaan taas yhteen uuteen vanhaan ja rakastettuun pelisarjaan. Nimittäin MicroProsen alkujaan julkaisemaan UFO/X-COM-scifistelystrategiaan ja sen jatko-osiin.

Julian ja Nick Gollopin luomaa UFO: Enemy Unknown -strategiapeliä muistellaan yhä hartaasti, ja ihan syystä. Peli oli yksi aikansa superhiteistä, ja se yhdisti sekä seksikkään aiheen hyvään taktiseen ja strategiseen pelattavuuteen.

X-COM – Tietokonepelien klassikot on tekijähaastattelujen kautta rakentuva historiikki tästä ikonisesta pelisarjasta. Ääneen pääsevät niin X-COMin kanssa tekemisissä olleet kuin henkisiä jatko-osia tehtailleet henkilötkin

Kuorikoski kertoo, että ”minulla oli ajatus X-COM-kirjasta jo seikkailupelikirjan työstämisen aikoihin. Tästä legendaaristakin legendaarisemmasta pelisarjasta ei ole kirjaa vielä kirjoitettu, joten päätin tarttua aiheeseen. X-COMin kohtalo tarjosi myös kaikki mehevän draaman ainesosat, kun eeppisen upean UFO: Enemy Unknownin jälkeen pelisarjan liekki alkoi hiipua ja lopulta tukehtui kokonaan, kun Hasbro Interactive ajoi MicroProsen maahan.”

X-COM-pelien saaga ajelehtikin sitten ties missä. Lopulta apuun tuli Firaxis Games, jonka luomat uudet X-COM-pelit nostivat sarjan liekin taas kunnian kukkuloille.

”Tämä kirja rakentuu edellisopuksen tavoin tekijähaastattelujen varaan. Niitä on nyt kasassa vajaa parikymmentä, mutta tavoitteena on metsästää vielä lisää porukkaa kertomaan X-COMista sekä pelisarjan henkisistä perillisistä.”

X-COM-kirja syntyy edeltäjiensä tapaan joukkorahoituksen kautta. Keräystavoite on vähintään 5000 euroa, mieluiten kymppitonni. Käytännössä kirjan voi ennakkotilata 29,90 -34,90 euron hintaan Mesenaatin kautta. Kirjan painotyöstä vastaa Minerva Kustannus.

”Mukavana onnenkantamoisena sain lisensoitua kirjan kanneksi alkuperäisen UFO: Enemy Unknownin kansitaiteen”, Kuorikoski vielä myhäilee.

Kuorikoski on julkaissut aiemmin teokset Sinivalkoinen pelikirja ja Suuret seikkailupelit – Tietokonepelien klassikot.

Lisätietoja: X-COM – Tietokonepelien klassikot

Lisää aiheesta

Sinivalkoinen pelikirja on kaikkien aikojen tärkein kirja

Suuret seikkailupelit – rakkaudella rakkaista peleistä [kirja]

Wiikon wanha: Pathway to Glory ja Pathway to Glory: Ikusa Islands (2005)