Uusimmat

Xbox One ei tule saamaan omaa VR-järjestelmää, kertoo Microsoft

21.06.2018 18:42 Muropaketin toimitus

Microsoft on päättänyt haudata VR-suunnitelmansa.

Kun Microsoft esitteli Xbox One X -mallin, kertoi Phil Spencer uuden konsolin tuovan pian koteihin huippuluokkaisen VR-kokemuksen. Yleisesti oletettiin, että uusi Xbox One tukisi Oculus Riftiä. Mutta kun Microsoftin pelilaite julkaistiin, ei VR-yhteensopivuudesta puhuttu lainkaan.

Myöhemmin Microsoft julkaisi Windows mixed reality -järjestelmän. Spencer totesi tuolloin, että kyseinen laitteisto löytäisi myöhemmin kodin Xbox Onesta.

Nyt vaikuttaa siltä, että Microsoft on heittänyt Xbox One VR -suunnitelmansa roskakoriin.

Microsoftin pelipuolen markkinointijohtaja Mike Nichols on kertonut haastattelussa, ettei Microsoftilla ole suunnitelmia tuodakseen VR- tai mixed reality -järjestelmiä Xbox-konsoleille.

“Meidän mielestämme pc on alustana paras mahdollinen VR-laitteistoille, toisin kuin Xbox. Tavoitteenamme on keskittyä kokemuksiin joita voi pelata TV:llä”, lausuu Nichols.

Sonyn PlayStation VR-järjestelmä on ollut kuluttajien mieleen, vaikka virtuaalitodellisuus ei varsinaisesti ole lyönyt läpi aivan kuten on toivottu. Microsoftin luopuminen omista VR-suunnitelmista ei tule kovin suuren yllätyksenä.