Uusimmat

Yksi vuoden parhaista peleistä julkaistaan tänään – ”Yli 70 tuntia takana ja yhä tekisi mieli jatkaa”

22.03.2024 10:10 Muropaketin toimitus
Dragon's Dogma 2

Kuva: © Capcom

Kauan odotettu jatko-osa Dragon’s Dogma -pelille julkaistaan tänään. Ja se on mainio!

Vuonna 2012 julkaistulle kulttiroolipelillä jatkava Dragon’s Dogma 2 on julkaisijan mukaan ”valtava avoimen maailman pelikokemus täynnä tutkimusmatkoja, keskusteluita ja jännittäviä taisteluita. Samalla se on kunnianosoitus toimintaroolipelien perinteille, jossa pelaajaa ei pidetä kädestä, vaan rohkaistaan matkaamaan kiehtovilta vaikuttaviin paikkoihin ja kohtaamaan elämää isompia vastustajia. Seikkailua ei onneksi tarvitse kokea yksin, sillä apunaan seikkailijahahmolla on joukko käteviä kätyreitä.”

Muropaketin arviossa Dragon’s Dogma 2 sai melkein täydet pisteet. Toimittaja Joonas Pikkarainen antoi pelille neljä ja puoli tähteä viidestä ja kehui pelaamaansa seuraavasti:

”Dragon’s Dogma 2:n emergentti pelattavuus onnistuu ilahduttamaan kerta toisensa ja vielä kymmenien tuntienkin jälkeen, kun yhä uudet toisiaan tukevat mekaniikat paljastavat itsensä yllättävillä tavoilla. Tämä näkyy lisäksi miltei kaikessa aina pelaajan matkassa kulkevista kumppaneista lähtien, mutta tuntuu silti niin tyydyttävän luonnolliselta, ettei vastaavaa kokemusta tunnu saaneen oikein mistään aiemmasta tämän genren pelistä. Ennen pitkään alkuinnostus alkaa tietty hälvetä ja Capcomin budjetissa on selkeät rajat luovuudelle, mutta tämä tapahtuu vasta kymmenien tuntien jälkeen. Harvassa ovat silti pelit, jotka yli 70 tuntia kestäneen läpipeluun jälkeen tahtoisi aloittaa välittömästi uusiksi.”

Arvostelu | Dragon’s Dogma 2 nousi 73 tunnin myötä vuoden parhaiden pelien listalle

Muropaketin arvio on kirjoitettu Dragon’s Dogma 2:n PC-version pohjalta. Peli on saatavilla myös sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S- konsoleille.

Muropaketin uusimmat