Uusimmat

Persona 5:n julkaisija yritti poistattaa PlayStation 3 -emulaattorin kehittäjien Patreon-sivustot tekijänoikeuksiin vedoten

27.09.2017 18:19 Muropaketin toimitus

Persona 5 -pelin julkaisija Atlus yritti poistattaa PlayStation 3 -emulaattori RPCS3-kehittäjien Patreon-sivustot DMCA-pyynnön nojalla.

Persona 5 -pelin julkaisija Atluksen USA:n toimihaara yritti eilen sulkea PlayStation 3:a emuloivaa RPCS3-emulaattoria kehittävien Nekotekinan sekä kd-11:n Patreon-sivustot, joilla nämä keräävät fanien tukea projektin jatkamiseen. Atluksen DMCA-pyynnön mukaan emulaattori ei itsessään riko tekijänoikeuksia, mutta se ei silti saisi pyörittää Persona 5 -peliä.

Atluksen mukaan käyttäjien täytyy purkaa Persona 5:n DRM-suojaus jotta peli olisi pelattavissa RPCS3-emulaattorilla. Emulaattorin kehittäjien mukaan tämä ei kuitenkaan ole laitonta toimintaa, sillä Yhdysvalloissa laillisesti omistettujen pelien kopioiminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Myöskään Patreon ei suostunut sulkemaan RPCS3:n kehittäjien Patreon-sivustoja.

Atlus on julkaissut verkkosivuillaan tiedotteen, jonka mukaan se ei halua että Persona 5 on pelattavissa epävirallisilla alustoilla. Atlus pelkää myös, että emulattoripelaajat joutuvat kokemaan pelin parissa ruudunpäivitysnopeuden tippumisia, kaatumisia tai muite teknisiä ongelmia. Atlus toteaa myös, että emulaattorin aiheuttama piratismi vaikeuttaa pelin kehitystä koska studio ei tällöin tienaa rahaa.

Tiedotteessaan Atlus kertoo yrityksen ymmärtävän, että monet pelaajat haluaisivat kokea Persona 5:n virallisena PC-versiona. Voikin olla, että Atlus aikoo julkaista Persona 5:n myös PC:lle myöhempänä ajankohtana.