Uusimmat

Tästä syystä Sony estää eri alustojen välisen moninpelin muun muassa Fortniten tapauksessa

19.06.2018 21:28 Muropaketin toimitus

Sony suututti monet Fortnite-pelaajat, kun se esti Fortniten moninpelin PlayStation 4:n ja muiden konsoleiden välillä. Nyt Sony Online Entertainmentin aiempi johtaja on selittänyt, että syynä on raha.

Sony on jo aiemmin ollut penseä PlayStation 4:n sekä muiden alustojen väliselle moninpelille. Syyksi on tarjottu muun muassa ”lapsien suojelua”. Nyt Sony on kohdannut reippaasti kritiikkiä, kun se esti Fortnite Battle Royalen moninpelin PlayStation 4:n, Xbox Onen, Nintendo Switchin sekä mobiililaitteiden välillä.

Lisäksi ongelmana on, että mikäli Fortniten pelaamiseen käytetty Epic-tunnus on jo aiemmin yhdistetty PlayStation 4:ään, ei samaa tunnusta voi ainakaan toistaiseksi käyttää Nintendo Switchillä. Täten eri konsoleita varten on pakko tehdä erilliset tunnukset, eivätkä pelaajat voi käyttää esimerkiksi omia skinejään molemmilla konsoleilla.

Nyt Sony Online Entertainmentin entinen johtaja ja nykyisin Daybreak Gamesilla työskentelevä John Smedley on selittänyt, miksi Sony vastustaa konsoleiden välistä moninpeliä. ”Syynä on yksinkertaisesti raha. Sony ei pidä siitä, että joku omistaa Xboxin ja pelaa sillä yhdessä PlayStationin pelaajien kanssa.” Smedleyn mukaan tilanne voisi kuitenkin muuttua, mikäli pelaajat antavat Sonylle tarpeeksi painetta asian suhteen.