Uusimmat

Tiesitkö? Tämän vuoksi Red Dead Redemption ei ole vieläkään tullut PC:lle

21.04.2020 11:00 Muropaketin toimitus

Alkuperäinen Red Dead Redemption on yhä saatavilla vain männäsukupolven konsoleille, ja syy tähän voi yllättää.

Rockstar Games on tuonut monet pelinsä ensimmäisenä konsoleille, mutta toisin kuin vaikkapa Grand Theft Auto: San Andreas ja GTA V, ei alkuperäistä Red Dead Redemptionia ole koskaan käännetty PC:lle. What Culturen tuoreen videon mukaan selitys tähän löytyy pelin kehitysprosessista.

LUE MYÖS: Arvostelu: Red Dead Redemption 2 on PC:lläkin viiden tähden peli – ainakin silloin kun se suostuu toimimaan

RAGE-pelimoottorilla tehty Red Dead Redemption oli ajalleen erittäin kunnianhimoinen peli, joka kaiken lisäksi tehtiin hirveässä kiireessä ja saatiin hädin tuskin toimimaan edes konsoleilla. RDR:n lähdekoodin kerrotaankin olevan hirveä sekasotku, ja tämän vuoksi Rockstar ei ole halunnut lähteä PC-käännöstä toteuttamaan.

Tämä muuallakin internetissä toistettu väite ei tosin alleviivaa asian kaupallista puolta. Tietenkin PC-käännös olisi voitu tehdä jo aikaa sitten, jos se katsottaisiin kannattavaksi. Voi hyvinkin olla, että Rockstar ja emoyhtiö Take-Two ovat yksinkertaisesti laskeneet, ettei käännös ole taloudellisesti perusteltu. Lisäksi yksinoikeussopimukset PlayStation 3:n ja Xbox 360:n kanssa voivat vaikuttaa vieläkin asiaan.

What Culturen videon kymmenestä RDR-faktasta näet alta. Nykyisistä pelialustoista Red Dead Redemptionia voi pelata ainoastaan Xbox Onella takaperin yhteensopivuuden ansiosta.