Uusimmat

Tuleva toimintarope Biomutant sallii pelaajan valita, kuinka paljon pelin kertoja on äänessä

09.09.2017 20:24 Muropaketin toimitus

Gamescomissa julkistettu Biomutant sisältää kertojan, joka kommentoi pelimaailman tapahtumia. Kehittäjät ovat kuitenkin ottaneet huomioon, että kaikkia se ei miellytä.

Pari viikkoa sitten julkaisija THQ Nordic esitteli Gamescom 2017 -pelimessuilla ruotsalaisstudio Expertiment 101:n tekemän toimintaroolipelin Biomutant. Vaikka peli ilmestyy vasta ensi vuonna, eikä sillä vielä ole virallista julkaisupäivää, on siitä nähty jo rutkasti pelikuvaa.

Huomiota on herättänyt muun muassa pelin kertojanääni, joka saattaa ärsyttää monia pelaajia jatkuvilla ”Boom!” ja ”Neutralised!” -huudoilla. Eurogamerin mukaan kehittäjät ovat kuitenkin ottaneet tämän huomioon.

Expertiment 101:n johtaja Stefan Ljungqvist kertoo, että pelaaja voi valita asetuksista, kuinka paljon kertoja on äänessä. Lisäksi kommentit vähenevät joka tapauksessa, mitä kauemmin peliä pelaa yhtäjaksoisesti.

”Joka sessiossa dynaamisen keskustelun määrä vähenee”, Ljungqvist kuvailee. ”Jos pelaat tunnin ja aloitat toisen tunnin, vähennämme kommenttien tiheyttä. Jos pelaat kymmenen tuntia, oletustiheys vähenee vähenemistään.”

Biomutantin kertojaa ei kuitenkaan saa kokonaan pois päältä, sillä hänellä on olennainen rooli pelissä. Ljungqvistin mukaan kertoja paitsi kommentoi taisteluita, myös kertoo paljon maailmasta ja tulkkaa muiden pelihahmojen repliikit – koska heidän puheensa on ”hölynpölyä”.

Avoimen maailman kung fu -toimintaroolipeliksi kutsuttu Biomutant ilmestyy ensi vuonna. Alta näet 25 minuuttia pelikuvaa pelistä.