Uusimmat

Video Floridan pelitapahtuman ammuskelusta levisi nopeasti verkossa, ainoastaan Twitch on estänyt levityksen kokonaan

28.08.2018 08:01 Muropaketin toimitus

Twitch-striimissä näkynyt Floridan joukkoammuskelun alku on poistettu palvelusta, mutta YouTube, Facebook ja Twitter sallivat sen levittämisen.

Maanantaiaamuna raportoimme Madden 19 -pelin turnauksessa tapahtuneesta joukkoampumisesta, jossa kuoli kolme ja haavoittui 11 osallistujaa. Floridassa järjestetty turnaus striimattiin livenä Twitch-palvelussa, ja katsojat ehtivät todistaa ampumisen alkuhetket ennen kuin lähetys katkaistiin.

Järkyttävä video on sittemmin poistettu Twitchistä, eikä palvelu salli yhteisösääntöjensä puitteissa videon lataamista jatkossakaan. Polygonin mukaan video on kuitenkin levinnyt jo laajalle sosiaalisessa mediassa, eivätkä suuret sivustot Facebook, YouTube ja Twitter estä sen levittämistä.

Kaikki kolme sivustoa vaativat käyttöehdoissaan, että Floridan ampumisen kaltainen sisältö merkitään varoituksella, ja ainakin Twitter on ilmoittanut poistavansa tämänkaltaisen videosisällön jos uhrien omaiset sitä erikseen pyytävät. Facebook sallii videon jakamisen, koska se on uutistapahtuma, joka levittää tietoisuutta asiasta ja josta ihmiset haluavat keskustella.

YouTube taas vaatii, että väkivaltainen videosisältö kontekstualisoidaan uutiseksi, eikä palvelu salli minkä tahansa väkivaltaa sisältävän videon lataamista. Floridan ammuskelun kaltaiset videot tulee myös YouTubessa merkitä K18-sisällöksi, jonka pääsee näkemään vain 18 vuotta täyttänyt käyttäjä.