Dellin langattomasti lataava läppäri tulee kalliiksi

12.07.2017 19:02 | Muropaketin toimitus

Dell esitteli Latitude 7285 -konettaan jo vuoden alussa CES-tapahtumassa. Nyt langattomasti ladattava läppäri on viimein ostettavissa, mutta halvalla uutta tekniikka ei saa.

Kone on 2-in-1-tyyppinen tabletti, jonka Dell mainostaa olevan myös maailman ohuin ja kevein kone sarjassaan. Microsoft Surfacen ja muiden sen kaltaisten koneiden kanssa kilpailevan laitteen speksilista on asiallinen, vaikkei laite hämmästyttävän tehokas olekaan. 12,3-tuumaisen näytön resoluutio on 2880 x 1920, ja koneen voi hankkia enintään Core i7-7Y75 Kaby Lake -prosessorilla ja 16 gigatavun muistilla varustettuna. Tallennustilaa saa 512 gigatavua NVMe-muodossa, mikäli sisäisen langattoman verkkokortin haluaa uhrata, voi tallennustilan tuplata. Ulkoisille laitteille on tarjolla kolme Thunderbolt 3- / USB-C-liitäntää.

Langaton lataus toimii WiTriCityn magneettiresonanssista teknologiaa hyödyntämällä. Kilpailevaan Qi-järjestelmään verrattuna etuna on, että laitteen ja latausalustan asettelu ei ole niin turhantarkkaa. Haittapuolena on luonnollisesti yhteensopimattomuus, omaa Qi-yhteensopivaa puhelintaan ei voi ladata Dellin latausmaton päällä.

Edullista lataaminen ei myöskään ole. Pelkkä kone maksaa edullisimmillaan 1199 dollaria eli noin 1050 euroa, mutta sen lisäksi lataamiseen tarvitaan myös erillinen latauksen mahdollistava näppäimistö (300 dollaria) ja latausmatto (280 dollaria), joiden hinta yhdessä ostettuna on 550 dollaria (noin 480 euroa). Pelkkää konetta ei voi suoraan ladata maton päällä, vaan väliin tarvitaan kyseinen erikoisnäppäimistö. Ladatessa virtaa syötetään ensin koneen akulle, ja sitten näppäimistöön kätketylle lisäakulle. Koneen ja laitteiden Suomen hinnat eivät vielä ole tiedossa.