Uusimmat

Design-kotelot vertailussa: ”BitFenix, In Win ja Thermaltake kääntävät katseet kohtuuhintaan”

26.09.2016 10:34 Juha Kokkonen

design-kotelot-kaikki

Muutaman viime vuoden aikana markkinoille on ilmestynyt kasvavissa määrin tietokonekoteloita, joiden suunnittelussa ohjaavana tekijänä ovat toimineet muotoilulliset ulkonäköseikat. Osa niistä on ollut todella hinnakkaita, mutta viime aikoina päivänvalon on nähnyt myös useampi kohtuuhintainen ”design-kotelo”.

Päätimme ottaa Muropaketin testiin muutaman design-näkökulmaa painottavan kotelomallin noin 100-150 euron hintaluokasta.

Testiryhmän karsiminen kolmeen koteloon ei ollut helppo tehtävä, mutta päädyimme lopulta osittain myös saatavuussyistä malleihin BitFenixiltä, In Winiltä sekä Thermaltakelta. Testikoteloita valitessa tarkoituksena ei ollut erityisesti poimia kolmea keskenään samankaltaista mallia, vaan vaatimukseksi asetettiin hintahaarukan ohella lähinnä tornimallisuus ja yhteensopivuus ATX-emolevyjen kanssa.

Tässä vertailutestissä tutustumme tutun kaavan mukaan koteloiden ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin sekä tutkimme niiden tuottamaa ääntä ja jäähdytyspotentiaalia melu- ja lämpötilamittausten avulla.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. BitFenix Pandora ATX
  3. In Win 303
  4. Thermaltake Core P3
  5. Lämpötila- ja melumittaukset
  6. Loppuyhteenveto