Uusimmat

Valmis kotelo

17.09.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Kotelo valmiina

Tuuletinreikien, korotusjalkojen, vaimennusmaton, vesijäähdytyksen, kiintolevyvaimennuksen, NXP-301-säätöpaneelin ja CD-aseman hopeisen etulevyn asentamisen jälkeen koteloon iskettiin kiinni Zalmanin 400 watin virtalähde. Johdot piilotettiin CD-aseman päälle jääneeseen tyhjään tilaan ja ne vedettiin nippusiteillä tiiviisti yhteen.

Perinteistä korppuasemaa ei koteloon asennettu lainkaan, sillä nykyään esimerkiksi DOS:iin boottaaminen onnistuu ulkoisella USB-muistilla. Samalla säästytään kahdelta lisäkaapelilta kotelon sisällä.

Pienen kotelon kaikki 5,25″-paikat tulivat täyteen. Ylhäällä Vantec Nexus NXP-301-säätöpaneeli, keskellä Plextorin CD-R/RW-asema Cooler Masterin hopeisella etulevyllä ja alimmassa paikassa Seagaten Barracuda 80GB -kiintolevy Level HDD Shellin sisällä.

Vaikka kotelossa ei olekaan ikkunoita, sisälle asennettiin sininen kylmäkatodi. Sen tarkoitus on tuoda hieman lisäväriä, jos kotelon kylki on pimeässä auki. Sininen valo hohtaa himmeästi myös katossa olevasta tuulettimen reiästä. Halutessa kylmäkatodin voi kytkeä pois päältä NXP-301-säätöpaneelista.

Yllä olevissa kuvissa kotelo valmiina ja kylki kiinni. Valitettavasti emme saaneet hommattua desibelimittaria tähän hätään, mutta päivitän artikkeliin melumittauksia heti kun tilaisuus tulee.

Sitä ennen kotelon vesijäähdytys korvataan uuden sukupolven Waterchillillä, sillä H2O Sprinterin vesipumppu valitettavasti kerää ilmaa ja noin päivän käymisen jälkeen se alkaa rahisemaan melko ikävästi. Uudessa H2O Sprinter v2.0:ssa on Sicce Novan pumppu korvattu Hydorin valmistamalla pumpulla.

Coolputer

Kiitokset Coolputerille aktiivisesta yhteistyöstä koteloprojektin yhteydessä.

>> Takaisin pääsivulle

Sampsa Kurri 17. syyskuuta 2003 (sampsa.kurri@https://muropaketti.com)

Sisältö

  1. Hiljainen tietokone
  2. Level HDD Shell, Vantec Nexus NXP-301 ja Cooler Master AFP-U01
  3. Valmis kotelo