Uusimmat

Level HDD Shell, Vantec Nexus NXP-301 ja Cooler Master AFP-U01

17.09.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Level HDD Shell

Kiintolevyn vaimennuksesta ja samalla jäähdytyksestä vastaa Coolputerin edustama Level HDD Shell.

Pakkaus sisältää kaksi alumiinista valmistettua jäähdytyslevyä, jotka toimivat kiintolevyn kotelona, neljä vaahtomuovin palasta, kaksi muovilevyä, kiinnitysruuvit, Y-haaroittimen virtajohdolle (ei kuvassa) sekä suomenkieliset asennusohjeet.

Level HDD Shellin kasaaminen on niin yksinkertainen operaatio, että jokaisen Muropaketin lukijan pitäisi selvitä siitä. Standardikokoinen kiintolevy asetetaan jäähdytyslevyn päälle ja kaapelit kytketään kiinni. Seuraavaksi pienemmästä vaahtomuovin palasesta leikataan sopiva pala pois johtoja varten. Tämän jälkeen jäljelle jäänyt pienempi vaahtomuovipala asetetaan kiintolevyn toiseen päähän ja toinen jäähdytyslevy asetetaan kiintolevyn päälle.

Paketti kiristetään tiiviiksi muovisten levyjen avulla, joiden läpi ruuvataan kiinnitysruuvit. Jos käytetään Serial ATA -kiintolevyä, liittimien puolelle tulevaan muovilistaan täytyy leikata hieman alkuperäistä suurempi kolo.

Yllä olevassa kuvassa on Level HDD Shell kasattuna ja sivuille on kiinnitetty pitkän malliset vaahtomuovipalat, jotka estävät toiminnasta aiheutuvan mahdollisen resonoinnin. Level HDD Shell asennetaan kotelon 5,25″-paikkaan ja hintaa sillä on 45 euroa.

Vantec Nexus NXP-301

Päätimme ottaa koteloon mukaan myös Vantec Nexus NXP-301 -säätöpaneelin, jonka avulla tuulettimien käyttöjännitettä voidaan säätää portaattomasti ja lisäksi paneelista löytyy liitäntä kahdelle mukana toimitettavalle siniselle kylmäkatodille.

Pakkaus sisältää säätöpaneelin, kaksi sinistä kylmäkatodia, virtajohdon, virta-adapterit tuulettimille, kaksipuolista teippiä ja kiinnitysruuvit.

Säätöpaneeli on sopivasti hopean värinen, joten se sopi Lian-Li PC52 -koteloon kuin nyrkki silmään. Säätöpaneeliin saa kiinni kolme tuuletinta ja jokaiselle löytyy oma säätönuppi. Kahdelle kylmäkatodille löytyy vain yksi säätönuppi, josta valon saa päälle, pois päältä tai reagoimaan musiikin tahdissa.

Säätönuppien ympäriltä löytyy vihreä muovi, jonka taakse on asennettu useampi ledi. Kun paneeliin kytketään virrat päälle, nuppien ympärillä hohtaa ledien ja muovin ansiosta vihreä väri. NXP-301:n piirilevy on erittäin selkeä ja ammattimaisesti suunniteltu. Liittimet ovat hyvin esillä piirilevyn reunalla.

Yllä olevassa kuvassa säätöpaneeli on kiinni kotelossa ja virrat kytketty päälle. Kotelon sisälle asennettiin yksi kylmäkatodi tuomaan hieman piristystä, jos kotelon sivupaneeli avataan pimeässä. Vantec Nexus NXP-301 kustantaa myyntiin tullessaan noin 60 – 70 euroa.

Cooler Master AFP-U01

Kolmas lisävaruste, joka hankittiin koteloon, on Cooler Masterin hopeinen etulevy CD-asemaan. Plextorin valkoinen CD-aseman etulevy erottui liian räikeästi muuten hopeisesta ulkoasusta. Cooler Master AFP-U01 on suunniteltu siten, että se sopii useimpiin CD-asemiin.

Pakkaus sisältää hopeisen etumaskin, CD-kelkan avausnapin, asennusohjeet ja valmiiksi leikattua 3M:n kaksipuolista teippiä.

Myös Cooler Master AFP-U01:n asentaminen on hyvin yksinkertainen operaatio. CD-aseman etulevy kannattaa ihan alkuun pyyhkiä märällä rätillä. Seuraavaksi valmiiksi leikattu kaksipuolinen teippi asetetaan etulevyn ympärille siten, että CD-kelkka ja avausnappi jäävät hyvin esille. Tämän jälkeen hopeinen CD-aseman avausnappi sovitetaan paikoilleen. Avausnapin ei tarvitse osua täysin kohdalleen, sillä nappi painuu kyllä pohjaa, vaikka siihen painettaisiin vain toisesta reunasta. Kun avausnappia on soviteltu paikoilleen, kaksipuolisesta teipistä poistetaan suojapaperi ja hopeinen etulevy liimataan paikoilleen. Tässä vaiheessa kannattaa olla sen verran huolellinen, että CD-kelkka pääsee avautumaan ilman esteitä.

Mukana tulleesta teipistä leikataan sopivan kokoiset palat CD-kelkan etupaneelille ja liimataan mukana tullut hopeinen levy paikoilleen. Lopuksi CD-asemaan kytketään virrat päälle ja toivotaan, että kelkka avautuu ongelmitta.

Sisältö

  1. Hiljainen tietokone
  2. Level HDD Shell, Vantec Nexus NXP-301 ja Cooler Master AFP-U01
  3. Valmis kotelo