Uusimmat

Creative TravelSound 400

30.06.2008 23:55 Muropaketin toimitus

 

Vertailun toinen Creativea edustava kaiutinsetti on nimeltään TravelSound 400. TravelSound-mallistosta löytyy myös edullisempi 250-malli sekä ZEN Stone- ja ZEN V -malleille tarkoitetut omat mallinsa. Tarjolla on mustan ja valkoisen väriset mallit ja niiden hinnat alkavat Suomessa edullisimmillaan noin 30 eurosta.

TravelSound 400:n pakkauksen kehittelijät ansaitsevat suuren kimpun risuja. Läpinäkyvästä muovista valmistettu myyntipakkaus on nimittäin kuumaprässätty kiinni joka reunaltaan, joten sen avaamiseen tarvitaan sakset tai puukko. Positiivisena puolena tuote on nähtävissä hyvin pakkauksen läpi.

TravelSound 400:n oheistarvikevalikoima on iPod shufflen latausjohtoa lukuun ottamatta täysin identtinen TravelDock 900:n oheistarvikkeiden kanssa. Mukaan on siis pakattu neljä AAA-paristoa, ohjekirjanen ja takuuehdot, äänipiuha sekä samettipintainen musta säilytyspussi.

Teknisesti Creativen TravelSound 400 ei poikkea juurikaan edellä esitellystä TravelDock 900:sta, mutta laitteen kotelointi on aivan erilainen. Tehoa on tarjolla kaksi kertaa kaksi wattia (RMS). Testikappaleen värityksessä yhdistyivät helmiäsvalkoinen- sekä hopeinen mattapinta, mutta saatavilla on myös musta-hopea versio. Valmistusmateriaalit tuntuvat tukevilta ja kestäviltä. TravelSoundin mitat ovat 161 x 42,8 x 67,8 mm ja paino 273 grammaa ilman paristoja. Toiminta-ajassa TravelSound pistää vielä muutaman tunnin TravelDockia paremmaksi, lukeman ollessa valmistajan mukaan 35 tuntia (10mW kokonaisteholla). Takuuta valmistaja lupaa kaksi vuotta.

TravelDockin simpukkarakenteen sijaan TravelSound rakentuu alustaa vasten olevasta jalkaosasta sekä 180 astetta kääntyvästä kaiutinosasta. Kuljetettaessa kaiutinelementtejä on tarkoitus pitää käännettynä suojaan jalkaosaa vasten ja kun kaiuttimet otetaan käyttöön, käännetään kaiutinosa näkyviin. Kaiutinosan saranointi on mukavan jämäkkä ja siitä löytyy neljä eri asentoa. Kaiutinelementit voivat osoittaa suoraan sivulle, suoraan ylös tai kahteen muuhun suuntaan siltä väliltä. Näin kaiuttimien suuntaus onnistuu kätevästi kuuntelutilanteeseen sopivaksi.

TravelSoundin yhden tuuman NeoTitanium-mikroelementit ovat samanlaiset kuin TravelDockissa. Niiden nimellisteho on siis 2W (RMS) per elementti, taajuusvaste 150 Hz – 20 kHz ja signaali-kohinasuhde yli 80dB.

TravelSoundin hallinta tapahtuu neljällä näppäimellä, jotka sijaitsevat rivissä runko-osan oikeassa puoliskossa. Näppäimillä säädetään äänenvoimakkuutta, kytketään virrat sekä kytketään päälle tilantuntua lisäävä Wide Stereo-toiminto. Virtapainikkeessa on sininen taustavalaistus ja Wide Stereo -painikkeessa vastaavasti oranssi. Näppäinten liikerata on lyhyt ja tuntuma vähintäänkin tyydyttävä.

Liitännät löytyvät laitteen jalkaosasta taustapuolelta. Valikoima on suppea, sillä tarjolla on vain 3,5 mm äänen sisäänvienti sekä liitäntä lisävarusteena myytävälle viiden voltin verkkovirtamuuntajalle.

TravelSoundin pohjan molemmissa päissä on pitkät mustat kumitassut, jotka estävät liukumisen kovalla sileällä pinnalla. Pohjan alasta noin puolet koostuu paristokotelon luukusta, joka aukeaa yksinkertaisesti liu’uttamalla. Sisuksiinsa paristokotelo hotkaisee neljä AAA-kokoista sormiparistoa.

MP3-soittimen tai muun äänilähteen liittäminen TravelSoundiin tapahtuu mukana toimitettavan puolen metrin äänijohdon avulla. Liitintyyppinä toimii siis 3,5 mm stereoplugi. Kuvassa TravelSoundiin on kytkettynä Sandiskin Sansa Fuze -soitin. Äänenvoimakkuus kannattaa asettaa täysille äänilähteestä, jolloin halutun äänentason voi määrittää kaiuttimien äänenvoimakkuuspainikkeiden avulla.

Sisältö

  1. Kompaktit matkakaiuttimet vertailussa
  2. Creative TravelDock 900
  3. Creative TravelSound 400
  4. MediaLounge SoundNod
  5. Targus Portable Speaker Book
  6. Käyttökokemuksia ja loppuyhteenveto