Uusimmat

Mekaaniset näppäimistöt katsauksessa – kesä 2014

29.08.2014 02:54 Muropaketin toimitus

Tutustuimme mekaanisten näppäimistöjen maailmaan ensimmäistä kertaa toissakesänä ja lukijoilta saamamme positiivisen palautteen myötä päätimme tehdä mekaanisten näppisten katsauksesta jokavuotisen tavan. Ensimmäisellä kerralla tutustuimme yleisesti mekaanisten näppäimistöjen termistöön ja teknisiin ominaisuuksiin, sekä testasimme yhteensä kymmenen erilaista näppäimistömallia. Viime kesänä tutustuimme pelkästään näppäimistöihin kahdeksan eri mallin myötä.

Niille, joille mekaaninen näppäimistötekniikka on uusi asia, suosittelen lämpimästi Muropaketin toissakeväisen artikkelin lukemista. Tässä artikkelissa ei siis ole enää tarkoituksena tutustua historiaan ja tekniikkaan, vaan tutustua erilaisiin näppäimistövaihtoehtoihin sekä niiden ominaisuuksiin ja käyttötuntumiin.

Tämänvuotiseen mekaanisten näppäimistöjen katsaukseen saimme mukaan ennätysmäiset kymmenen eri näppäimistömallia, jotka ovat peräisin kahdeksalta eri valmistajalta. Edustettuina ovat Cooler Master, Corsair, Das Keyboard, Ducky, Razer, Tt eSports (Thermaltake), Tesoro ja Xtrfy. Ensikertalaisia joukossa on kaksi. Testijoukon hintahaarukka liikkuu noin 65 ja 175 euron välimaastossa, joten mukaan on pyritty saamaan mielenkiintoisia uutuusmalleja eri hintaluokista. Näppäimistöjä ei ole tarkoitus verrata suoraan keskenään, vaan lähinnä tutustua markkinoiden tarjontaan sekä tuotteiden ominaisuuksiin.

 

Sisältö

 1. Mekaaniset näppäimistöt katsauksessa - kesä 2014
 2. CM Storm QuickFire Rapid-i
 3. Corsair Vengeance K95
 4. Das Keyboard 4 Professional
 5. Ducky Mini 2
 6. Ducky Premier CCnG DK9008P
 7. Razer Blackwidow Ultimate 2014
 8. Tesoro Lobera Supreme G5NFL
 9. Tt eSports Poseidon Z
 10. Xtrfy XG1-R LED
 11. Yhteenveto