Uusimmat

Suorituskykymittaukset

26.02.2020 20:00 Aleksi Pakkala

Suorituskykymittaukset

Lenovo Yoga C940 -kannettavan suorituskykyä vertailtiin valmistajan viime vuoden Thinkpad X1 Carbon -mallin kanssa. Suorituskyky nousi selvästi jokaisella mitatulla osa-alueella ja Intelin uusi Ice Lake -arkkitehtuuriin perustuva Core i7-1065G7 -prosessori luo selkeää pesäeroa Thinkpad X1 Carbonissa käytetttyyn Intel Core i7-8550U -prosessoriin.

Vaikka Intel Core i7-1065G7 -prosessoria ei varsinaisesti kategorisoida vähävirtaiseksi prosessoriksi, on sen TDP arvo silti vain 15 wattia, kuten aikaisemman sukupolven vähävirtaiseksi brändätyllä Intel Core i7-8550U prosessorillakin.

Kaikki suorituskykymittaukset suoritettiin kolmeen kertaan ja tulos laskettiin ajojen keskiarvosta.

PCMark 10 mittaa tietokoneen suorituskykyä tyypillisissä käytännön työtehtävissä. PCMark 10 -testi simuloi videoneuvotteluja, kevyttä kuvankäsittelyä ja verkkoselaamista.

Testissä näytönohjaimen suorituskyvyllä on hyvin vähän vaikutusta tulokseen, sillä suurin osa tehtävistä rasittaa ainoastaan prosessoria. Lenovo Yoga C940 pärjää vain hieman Thinkpad X1 Carbonia paremmin PCMark 10 -testissä, mutta graafista suorituskykyä mittaava 3DMark Skydiver onkin hieman eri tarina.

3DMark Skydiver on huomattavasti 3DMark Timespy ja Firestrike -testejä kevyempi suorituskykytesti, joka mittaa kokoonpanon graafista suorituskykyä DirectX 11 -rajapintaa hyödyntäen. Uuden Intel Iris Pro -näytönohjaimen ansiosta Lenovo Yoga C940 murskaa vanhemman Thinkpad X1 Carbon -kannettavan yli kaksinkertaisilla 3DMark -pisteillä.

3DMark Night Raid -suorituskykytesti on hyvin samankaltainen 3DMark Skydiver -testin kanssa, mutta Night Raid -testi käyttää suorituskykytestissä DirectX12 -rajapintaa.

Valitettavasti aiemmassa testissä Thinkpad X1 Carbon kannettavalla ei suoritettu Night Raid testiä, joten vertailukohtaa ei ole. Yoga C940 pärjää testissä kuten kuuluukin, tulokset ovat hyvin pitkälti linjassa muiden 3DMarkin sivuille ilmoitettujen Intel Core i7-1065G7 tulosten kanssa.

Fortnite-pelitesti suoritettiin ajamalla peliä mahdollisimman alhaisilla asetuksilla. Pelin resoluutioksi asetettiin 720p ja tämän jälkeen renderöintiresoluutio laskettiin vielä 480p-resoluution tasolle. Suorituskykymittaukset suoritettiin pelin low-esiasetuksilla. Suorituskykymittaukset tehtiin pelaamalla kolme noin viiden minuutin jaksoa, ja ruudunpäivitysnopeudet tallennettiin MSI Afterburner -ohjelmalla.

Uudempi Lenovo Yoga C940 -malli lähestyy jo pelikelpoisia lukemia, mutta kokemus ei edelleenkään ollut nautittava. Vaikka ruudunpäivitysnopeuden keskiarvo on 60 ruudun tuntumassa, putoilee ruudunpäivitysnopeus säännöllisesti todella alhaisiin lukemiin – tämä pilaa pelikokemuksen. Tulos on merkittävästi parempi kuin Lenovo Thinkpad X1 Carbon -kannettavalla, muttei siis vieläkään aidosti pelikelpoinen.

Integroidulla näytönohjaimella pelaa kuitenkin välttävästi viime sukupolven pelejä, tai kevyitä moderneja pelejä.

Lenovo Yoga C940 -kannettavan akkukestoa testattiin suoratoistamalla Youtubesta videomateriaalia, kunnes kannettavan akku loppui. Testin ajan kannettavan näytön kirkkaus asetettiin 80% tasolle ja Windowsin asetuksista valittiin tasapainotettu virrankäyttöohjelma.

Kannettavan akku kesti videotoistoa huimat 11 tuntia ja 14 minuuttia. Akkukesto videotoistossa on lähes kaksinkertainen Lenovo Thinkpad X1 Carbon -kannettavaan verrattuna, jonka akku kesti videotoistoa varsin vaikuttavat 6 tuntia 47 minuuttia. Myös Yoga C940 tukee RapidCharge-teknologiaa, jonka avulla kannettavan akku myös latautuu todella nopeasti: Akku latautuu tyhjästä 80 prosenttiin noin tunnissa.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat