Uusimmat

Testi MSI GP66 Leopard -pelikannettava – Uuden sukupolven näytönohjain näyttää kyntensä

15.04.2021 20:00 Antti Voutilainen

Uusimman sukupolven näytönohjaimet ovat kevään aikana olleet niin kortilla, että uusinta uutta on ajoittain ollut helpoin ostaa valmiiden kokoonpanojen muodossa. Muropaketin testiin otettiinkin GeForce RTX 3070 -mobiilinäytönohjaimella varustettu malli, jotta selviää miten hyvin siinä riittää potku pelikäyttöön.

Kannettavien tietokoneiden osalta tämä vuosi käynnistyi varsin iloisilla uutisilla, kun AMD julkisti Ryzen 5000 -mobiiliprosessorit ja Nvidia Ampere-sukupolven mobiilinäytönohjaimet. Ilouutisen loistoa on tosin himmentänyt saatavuusongelmat, jotka ovat olleet kuluttajien riesana jo syksystä saakka.

Intel antaa osaltaan vielä odottaa, eikä ole vielä julkistanut täysiverisiä seuraajia nykyisille Comet Lake-H -prosessoreille. CES 2021 -messujen yhteydessä esiteltiin kyllä Tiger Lake-H35 -prosessorit, mutta niitä tuskin nähdään pelikannettavissa virtapihin luonteensa johdosta. Oletettavasti Tiger Lake-H45 -prosessorit esitellään vielä kevään aikana, mutta siihen saakka joudutaan sinnittelemään viime vuoden kalustolla. Käytännössä tilanne on se, että monet kannettavien valmistajat joutuvat uusimaan mallistonsa siinä vaiheessa, kun Intel saa tuoreimman prosessorisukupolven markkinoille.

Testiin otettu MSI GP66 Leopard 10UG -pelikannettava edustaa tällaista välimallia, josta löytyy ”vanha” prosessori, mutta uusinta sukupolvea oleva näytönohjain. Toisaalta se mahdollistaa hienosti vertailun näytönohjainten suorituskyvyssä, kun suorituskykyä verrataan kannettavaan, jossa on sama prosessori, mutta eri näytönohjain.

Testiin otetun GP66 Leopard 10UG -kannettavan suositushinnaksi on asetettu 1599 euroa. Kyseistä mallia ei löytynyt kirjoitushetkellä kotimaisten verkkokauppojen listalta. Euroopassa vastaavan GP66 Leopard -kannettavan hinnat alkavat noin 1700 eurosta. Jos jälleenmyyntihinta asettuu odotettuun 1600 euroon, silloin samassa hintaluokassa kovin kilpaileva malli lienee Asuksen TUF Gaming Dash F15 FX516PR-HN001T, jonka hinta on 1599 euroa. Mikäli jälleenmyyntihinta asettuu samalle tasolle muualla Euroopassa myytävien mallien kanssa, silloin kovin kilpailija on Lenovo Legion 5 Pro 16 82JQ000GMX.

Testissä tutustutaan kannettavan suorituskykyyn ja ominaisuuksiin. Suorituskykyä verrataan viime kesänä testissä olleeseen MSI:n GE66 Raider-pelikannettavaan.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Kannettavan olemus ja käyttö
  3. Suorituskyky
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat