Uusimmat

Testi: MSI GE66 Raider -pelikannettava – Liikkuvan pelaajan luottovalinta

01.07.2020 20:00 Antti Voutilainen

Korkean virkistystaajuuden näytöt ovat alkaneet yleistyä pelikannettavissa kiihtyvää tahtia. Sellainen löytyy myös upouudesta MSI G66E Raider -mallista, joka otettiin Muropaketissa heti tarkempaan syyniin.

Piinapenkkiin otettu MSI:n GE66 Raider asettuu tukevasti pelikannettavien ylempään keskiluokkaan. MSI:n omassa tuoteportfoliossa yläpuolelta asettuvat ainoastaan Stealth- ja Titan-sarjat.

MSI:n suositushinta testiyksilölle on 2049 euroa. Tässä hintaluokassa ei ole suurinta tunkua, vaan kovin kilpailu käydään noin 1000 euron luokassa. Testiyksilön kanssa samasta hintaluokasta löytyvät kuitenkin esimerkiksi Asuksen ROG Zephyrus S GX502GW-AX120T- ja ROG Zephyrus M GU502GV-AZ037T -mallit.

Viimeaikaisissa julkistuksissa melkeinpä kaikista malleista löytyy yli 144 hertsin virkistystaajuudella oleva näyttö, jos ei muuten, niin vaihtoehtoisena versiona. Sulava liikkeen toistuminen parantaa kiistatta pelikokemusta, mutta pelikannettavien kohdalla hurjilta kuulostaviin, jopa 240 tai 300 hertsin edellyttämiin ruudunpäivitysnopeuksiin pääseminen ei varsinkaan kannettavalla ole itsestäänselvyys. Koneesta on syytä löytyä varsin suorituskykyistä rautaa, että kyseisiin lukemiin voidaan päästä tinkimättä liikaa kuvanlaatuasetuksista.

Joidenkin pelien kohdalla 144 hertsiäkin on saavuttamattomissa, jolloin 240 hertsiä kuulostaa suoranaiselta utopialta. Näin nopea paneeli löytyy kuitenkin tämän kertaisesta testiyksilöstä.

Tässä kohtaa käyttäjän onkin käytävä sisäinen kamppailu siitä, että millaisia pelejä koneella aikoo pelata. Jos pelit painottuvat yksinpeleihin, jotka eivät ole ns. reaktiotestejä, niin 240 hertsin virkistystaajuudelle ei ole juurikaan käyttöä. Jos tähtäimessä ovat taas nopeatempoiset eSports-pelit, niin tuolloin korkea virkistystaajuus on perusteltua.

Testissä tutustutaan kannettavan ominaisuuksiin ja suorituskykyyn. Huomiota kiinnitetään muun muassa siihen, miten hyvin näytön korkeaa virkistystaajuutta saadaan hyödynnettyä. Suorituskykyä verrataan edellisen sukupolven malliin, joka on prosessoria lukuunottamatta lähes identtinen uudemman version kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Kannettavan olemus ja käyttö
  3. Suorituskyky
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat