Testi: Noctua NH-U12A -prosessoricooleri – Huippuluokan jäähdytystehoa hieman pienemmässä koossa

28.07.2019 09:00 Aleksi Pakkala

Noctua ei ole tunnettu erityisen nopeasta mallien päivitystahdista. Siksi olikin erityisen miellyttävää saada Muropaketin testilabraan itävaltalaisen laatuvalmistajan uusin tuotos tornijäähdyttimien rintamalta.

Noctua NH-U12A -jäähdytin jatkaa lähes 15 vuotta vanhaa NH-U12 -mallistoa, ja korvaa siinä valmistajan aiemman NH-U12S tornijäähdytinmallin. Suurin muutos jäähdytinten välillä on NF-F12-tuulettimien korvaaminen uusilla NF-A12-tuulettimilla. Ratkaisu tuntuu järkevältä, sillä NF-A12 ehdittiinkin jo todeta Muropaketin aikaisemmassa testissä erinomaiseksi laitetuulettimeksi.

Muropaketin uudessa testissä tutustutaan tarkemmin NH-U12A -tornicooleriin, ja vertaillaan sen suorituskykyä ja melutasoa kestosuosikiksi osoittautuneen Noctua NH-D15 -jäähdytinmallin kanssa. Tornicoolerien jäähdytystehoa mitataan niin synteettisessä rasituksessa, kuin myös enemmän todellisuutta mukailevassa peliskenaariossa.

Noctua NH-U12A keventää kuluttajan kukkaroa noin sadan euron verran, kun testissä ollutta verrokkia NH-D15 -tornicooleria on saatavilla alle 90 euron hintaan. NH-U12A kilpailee samassa hintakategoriassa esimerkiksi be quiet! Dark Rock Pro 4-, MSI Core Frozr XL- ja Cooler Master MasterAir MA620P -jäähdyttimien kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto