UUSIMMAT

Testi: Noctua NH-U12A -prosessoricooleri – Huippuluokan jäähdytystehoa hieman pienemmässä koossa

28.07.2019 09:00 | Aleksi Pakkala | 2

Noctua ei ole tunnettu erityisen nopeasta mallien päivitystahdista. Siksi olikin erityisen miellyttävää saada Muropaketin testilabraan itävaltalaisen laatuvalmistajan uusin tuotos tornijäähdyttimien rintamalta.

Noctua NH-U12A -jäähdytin jatkaa lähes 15 vuotta vanhaa NH-U12 -mallistoa, ja korvaa siinä valmistajan aiemman NH-U12S tornijäähdytinmallin. Suurin muutos jäähdytinten välillä on NF-F12-tuulettimien korvaaminen uusilla NF-A12-tuulettimilla. Ratkaisu tuntuu järkevältä, sillä NF-A12 ehdittiinkin jo todeta Muropaketin aikaisemmassa testissä erinomaiseksi laitetuulettimeksi.

Muropaketin uudessa testissä tutustutaan tarkemmin NH-U12A -tornicooleriin, ja vertaillaan sen suorituskykyä ja melutasoa kestosuosikiksi osoittautuneen Noctua NH-D15 -jäähdytinmallin kanssa. Tornicoolerien jäähdytystehoa mitataan niin synteettisessä rasituksessa, kuin myös enemmän todellisuutta mukailevassa peliskenaariossa.

Noctua NH-U12A keventää kuluttajan kukkaroa noin sadan euron verran, kun testissä ollutta verrokkia NH-D15 -tornicooleria on saatavilla alle 90 euron hintaan. NH-U12A kilpailee samassa hintakategoriassa esimerkiksi be quiet! Dark Rock Pro 4-, MSI Core Frozr XL- ja Cooler Master MasterAir MA620P -jäähdyttimien kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto
Keskustelu

”NH-U12A kustantaa kirjoitushetkellä halvimmillaan noin sata euroa, kun valmistajan suorituskykyisempää lippulaivamallia NH-D15 -jäähdytin kustantaa selkeästi vähemmän”

Mitäs jos vaan käyttäisitte ihan normaalia maksaa-termiä. Kustantaa kuulostaa puhekielessä suht ok:lta, mutta luettuna ja toistettuna sen käyttö ontuu kirjakielen seassa.

Miksi verrokkina oli ainoastaan "lippulaiva" eikä mallin edellinen versio? Mielestäni vertailu edellisen version kanssa olisi antanut paljon enemmän lisätietoa onko uusi malli parempi vai ei.

Muropaketin uusimmat