Uusimmat

Ensivilkaisu Samsung Odyssey OLED G8 -pelinäyttö – QD-OLED-pelinäyttö hurmaa kuvanlaadullaan ja tarkalla liiketoistollaan

04.09.2022 18:30 Osku Kannisto, Kai Taipale

Odyssey OLED G8 -näyttö on Samsungin ensimmäinen OLED-pelinäyttö. Kilpailijoihin verrattuna kuva loihditaan televisioissa kiitosta ansainneella QD-OLED-tekniikalla (Quantum Dot OLED), jolla värimaailmaan ja kirkkauteen saadaan lisäpotkua.

Näytön metallinen rakenne on tyylikäs. 34-tuuman ultralaajakulmanäyttö mahtuu kokonsa puolesta hyvin tavalliselle pöydälle ja se kattaa näköalueen riittävän hyvin. Näytön takana jalustassa on säädettävät CoreSync- ja Core Lightning+ -RGB-valot takana pelaajien iloksi.

Näytön 1800R-kaarevuus on kohtuullisen maltillinen. Pelatessa näytössä kestäisi hieman suuremmankin kaarevuuden. Näytön kiiltävä pinta voi muodostua ongelmaksi valoisassa tilassa.

Pikseleitä ultrawide-paneelissa on 3440 x 1440, mikä vastaa korkeudessa QHD-näyttöä. Ison pikselipinta-alan ansiosta näyttö soveltuu työntekoonkin.

Dynamiikka on näytössä erinomainen, mutta messukäytössä ollut näyttö oli säädetty turhan tummaksi. Jännästi kuvassa oli havaittavissa eräänlaista raakuutta, joka tulee paneelin nopeudesta, tarkkuudesta ja pelin alemman päivitysnopeuden yhdistelmästä.

Liiketoistossa ei nopealla pelailulla ollut ainakaan mitään mainittavaa ongelmaa. Tämä ei ole suuren suuri ihme, sillä Odyssey G8 yltää 175 hertsin päivitysnopeuteen ja näyttö tukee AMD FreeSync Premiumia. OLED-tekniikan myötä kuva pysyy erittäin terävä, häntimistä nopeissa pelitesteissä ei havaittu ollenkaan.

Liitännät ovat harmittavasti vain pienessä koossa. Näytön takaa löytyy micro HDMI (2.1), mini DP (1.4) ja USB-C.

Samsung Odyssey OLED G85SB -pelinäyttö tulee myyntiin vuoden loppuun mennessä, mutta tarkkaa hintaa ei paljasteta – veikkaamme sen asettuvan jopa lähemmäs paria tuhatta euroa, joten ihan jokaisen pelurin vaihtoehtoa tästä ei ole tulossa.

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat