Paritestissä PS4-kuulokkeet­ Turtle Beach Elite Pro 2 + Superamp ja HyperX Cloud for PS4 – Luurit päähän ja PS4-peliäänet kuntoon

20.01.2019 11:00 | Osku Kannisto

Hyvät kuulokkeet nostavat pelikokemuksen uudelle tasolle myös konsolilla pelatessa. Testasimme kahden hintaluokan PlayStation 4 -kuulokkeet ja kuuntelimme, pärjääkö edullisemmalla ja mitä saa lisähinnan vastineeksi.

Äänentoisto on oleellinen osa täydellistä pelikokemusta. Kuulokkeiden käyttö on pc-pelaamisessa hyvin tuttu juttu, mutta konsolin kanssa olohuoneessa kuulokkeet jäävät usein pois laskuista. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä konsoleille myydään niille suunniteltuja, hyviä kuulokkeita.

Muropaketti otti testiin kahdet eri hintaluokan kuulokkeet PS4-konsolille. Turtle Beachin Elite Pro 2 höystettynä Superamp-vahvistimella sijoittuu 250 euron hinnallaan kuuloketarjonnan kalleimpaan luokkaan. Kingstonin hoteissa toimivan HyperX:n Cloud for PS4 -kuulokkeet (85 €) sijoittuvat huomattavasti paremmin peruspelaajan ulottuville ja haastavat tavalliset kuulokkeet pelimäisyydellään.

Pelikuulokkeet eroavat tunnetusti hifi-kuulokkeista muotoilullaan ja ominaisuuksillaan. Pelikuulokkeissa on luonnollisesti mukana mikrofoni, jolla nettipeleissä pystyy käymään keskusteluja vaivatta.

Vähintään yhtä tärkeää on, että muotoilussa on panostettu käyttömukavuuteen.  Kuulokkeiden pitää olla pehmustetut unohtamatta napakkuutta, jotta kuulokkeet pysyvät päässä nopeissakin liikkeissä isosta koostaan huolimatta. Toki myös viimeistely, eli väritys ja muotoilu, on muokattu pelimaailmaan sopivaksi, joten pelikuulokkeet tunnistaa helposti ulkoasun perusteella.

Hyvien pelikuulokkeiden merkkejä ovat mainio ergonomia, jonka ansiosta kuulokkeet pysyvät hyvin päässä, mutta eivät hiosta pitkässäkään pelisessiossa. Kuulokkeita pitää olla vaivatonta käyttää, jotta ne eivät jää kaappiin pölyttymään. Äänenlaadussa tasainen taajuusvaste, pientenkin äänien erottuminen ja tarkka suuntaavuus ovat yhtä suuressa roolissa kuin itse sointi. Näitä kaikkia käydään läpi Muropaketin PS4-pelikuulokkeiden paritestissä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp
  3. HyperX Cloud for PS4
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat