Uusimmat

Testi Logitech G Astro A30 Wireless The Mandalorian Edition -pelikuulokkeet – Is this the way?

12.07.2023 20:00 Osku Kannisto

Hyvät pelikuulokkeet tuovat peleihin aitoa lisäpotkua tarkan ja yksityiskohtaisen äänimaailman kautta käyttömukavuutta unohtamatta. Logitechin Mandalorian-erikoiskuulokkeet lunastavat osan näistä ehdoista, mutta jättävät hieman toivomisen varaa.

Star Wars –teemoitetut The Mandalorian Edition –kuulokkeet perustuvat langattomaan Logitechin G Astro A30 –malliin. Erona on 30 euron hintalisä sekä Mandalorian -sarjaan perustuva viimeistely. 279 euron hinta asettaa kuulokkeille kovat odotukset. Tästä hintaluokasta löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja, kuten Steelseries Arctis Nova Pro, Sony Inzone H9 sekä hieman edullisemmat Razer Kraken V3 Pro.

Kuulokkeiden mukana on kuljetuskotelo ja perusvarusteet. Koteloon mahtuu kuulokkeiden lisäksi USB-latauskaapeli, 3,5 millimetrin kuulokekaapeli sekä irrotettava mikrofoni. 

Testikuulokkeet kytkettiin PS5-konsoliin USB-tikulla. Puhelimen ja Switchin kanssa niitä käytettiin Bluetooth-yhteyden yli. Lisäksi kuulokkeita voi käyttää langallisesti mukana tulevan 1,5 metrin mittaisella kuulokejohdolla. Kuulokkeista on saatavilla myös Xbox-rinnakkaismalli. 

Erikoista kuulokkeissa on eri äänilähteiden yhteiskäyttömahdollisuudet. Kuulokkeilla voidaan kuunnella jopa kolmea äänilähdettä yhtä aikaa hyödyntäen eri laitteita, kuten puhelinta ja konsolia samanaikaisesti joukkuepeleissä.

Kuulokkeita varten kannattaa asentaa Logitech G –mobiilisovellus, joka helpottaa kuulokkeiden asetusten tekoa sekä avaa lisäominaisuuksia. Esimerkiksi ulkoisia ääniä voi päästää sisään kuulokkeiden sisäisen mikrofonin kautta, jos pelaa kavereiden kanssa samassa tilassa tai haluaa muuten pysyä tietoisena ympäristöstään pelin lomassa. 

Kuulokkeet ovat siistin näköiset. Valitettavasti materiaalina ei ole käytetty beskaria vaan muovia, joten kuulokkeet eivät ole fyysisesti niin tukevan kuin miltä näyttävät. Pään päällä oleva pehmuste yllättää paksuudellaan ja jopa kovalla tuntumallaan. Kuulokkeet pysyvät päässä erittäin tukevasti. 

Korvien ympärille tuleva pehmuste on muistivaahdon kaltaista paksua materiaalia. Se ei tunnu päässä yhtä mukavalle kuin pehmeät vaahtomuovit, mutta eristää ääntä erittäin tehokkaasti. Aktiivista vastamelua kuulokkeissa ei ole. 

Testikäyttäjän korville kuulokekupit olivat sen verran pienet, että korvalehti ei mahtunut kuulokkeen sisään. Tästä tai edes lasien käytöstä huolimatta ääneneristys toimi hyvin testeissä.  

Tiiviyden hintana on käyttömukavuuden heikkeneminen. Jo puolen tunnin käytöllä korvat lämpenevät selkeästi. Samalla kuulokkeet alkavat painaa päätä sivuilta ja yläpuolelta. Pitkät pelisessiot jäivät testaajalla haaveeksi. 

Äänenlaadussa kuulokkeet ovat ristiriitaiset. Äänikuvasta erottaa hyvin eri yksityiskohdat, mutta kokonaisuus ei kuulosta täysin saumattomalle. Puhetaajuudet kuuluvat selkeinä ja kaikki yksittäiset elementit erottuvat äänimaailmasta, mutta äänet eivät nivoidu yhteen täydellisesti, vaan toistuvat pikemminkin yksittäisinä elementteinä.

Valitettavasti äänikuvan tarkkuudessa kuulokkeet ontuvat. Stereokuva ja varsinkin kolmiulotteinen hahmotus äänien suunnista jättää paljon toivomisen varaa peleissä – ainakin kuulokkeiden hinnan huomioiden. Mikrofonin toiminnassa ei havaittu ongelmia ja sen saa irrotettua pois yksinpelatessa.

Viihdekäytössä kuulokkeet toimivat asiallisesti. Yksityiskohtaisuuden ja hyvän passiivisen äänieristyksen ansiosta kuulokkeita voi käyttää meluisimmissakin ympäristöissä kääntämättä äänenvoimakkuutta kaakkoon. Elokuvanautintoon kuulokkeet eivät ole omiaan hiostavuuden sekä suppean tilavaikutelman takia.

Kuulokkeiden perushallinta onnistuu suoraan pikanäppäimillä kuulokkeista. Oikeanpuoleisen kuulokkeen tattiohjain toimii äänenvoimakkuuden säätöön sekä painalluksilla mediatoistossa.

Logitech G A30 Wireless The Mandalorian Edition –kuulokkeet jättävät itsestään ristiriitaisen tunnelman. Niiden sopivin ostaja on aito Star Wars -fani, joka arvostaa kuulokkeiden koristelua ja hillittyä viimeistelyä. Äänenlaadultaan kuulokkeita on kuitenkin vaikea suositella lähes 300 euron hintaluokassa. 

Hyvää

 • Ulkoasu
 • Tiiviit
 • Yksityiskohtainen äänentoisto

Huonoa

 • Hiostavat pitkässä käytössä
 • Äänien suuntatarkkuus varauksin

Tärkeimmät tekniset tiedot Logitech G Astro A30 Wireless The Mandalorian Edition 

 • Hinta: 279 € 
 • Lisätietoja: Logitech Astrogaming
 • Taajuusvaste (ilmoitettu): 20–20 000 Hz 
 • Impedanssi (ilmoitettu): 32 ohm 
 • Vastamelu: passiivinen 
 • Liitännät äänelle: lähetin, bluetooth, 3,5 mm 
 • Langaton kantama (2,4 GHz): 15 m 
 • Mobiilisovellus: Logitech G 
 • Yhteensopivuus: pc, Playstation 4/5, Xbox series X/S (eri versiot)

Osku Kannisto

Muropaketin uusimmat