Uusimmat

Testi  Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux -AIO-prosessorijäähdytin – Hoitaa hommansa tyylillä ja tehokkaasti

13.02.2023 20:00 Aleksi Pakkala

Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux -prosessorijäähdytin ei edusta valmiiden vesijäähyjen edullisinta päätä. Vastaako suorituskyky näyttävää olemusta ja hintaa? Se selviää testissämme.

Cooler Master on yli 30 vuoden ajan valmistanut pääasiassa tietokonekoteloita ja prosessorijäähdyttimiä, ja yritys on vakiinnuttanut nimensä vuosien varrella yhdeksi tunnetuimmista brändeistä PC-maailmassa. Nykyisin Cooler Master -brändin alla myydään myös näppäimistöjä, hiiriä, näyttöjä ja pelituoleja. Muutama viikko sitten CES-messuilla Cooler Master esitteli myös 15 000 dollarin hintaisen ORB X -peliaseman, joten uusista ideoista ei firmalla tunnu olevan puutetta.

Tässä Muropaketin artikkelissa kuitenkin tutustutaan tuotteeseen Cooler Masterin ydinosaamisen alueelta, kun testissä on MasterLiquid PL360 Flux -prosessorijäähdytin.

Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux ei edusta AIO-nestejäähdyttimien halvinta päätä, mutta hinta ei kilpailijoihin nähden ole täysin järjetön. Jäähdyttimen ohjemyyntihinta on 200 euroa, mutta kirjoitushetkellä jäähdytintä löytyy verkkokauppojen alennuksista noin 150 euron hintaan. Halvimmat 360 millimetrin kokoluokan AIO-nestejäähdyttimet alkavat noin sadasta eurosta, hintojen noustessa aina 400 euroon asti.

Muropaketin tämänkertaisessa artikkelissa tutustutaan tarkemmin Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux –jäähdyttimen ominaisuuksiin ja sen suorituskykyä vertaillaan merkittävästi huokeamman Noctua NH-U12S -ilmajäähdyttimen kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat