Uusimmat

Tuotteen esittely

13.02.2023 20:00 Aleksi Pakkala

Tuotteen esittely

Nimensä mukaisesti Cooler Master PL360 Flux on 360 millimetrin kokoluokan AIO-nestejäähdytin, mikä tarkoittaa lauhduttimelle mahtuvan kolme 120 millimetriä tuuletinta. Lauhdutin on 394 millimetriä pitkä, 119,6 millimetriä leveä ja 27,2 millimetriä paksu. PL360 Flux käyttää alumiinista lauhdutinta, mikä on huokeampi ratkaisu kupariseen lauhduttimeen verrattuna.

Jäähdyttimen pumppu on PWM-ohjattu, ja sen korkeimmaksi melutasoksi on ilmoitettu 15 desibeliä (dBA), mutta tuo arvo ei kerro juuri mitään, kun emme tiedä miten tämä lukema on mitattu. Testien aikana pumppu toimi kuitenkin todella hiljaisena, eikä päästänyt missään vaiheessa häiritseviä ääniä.

Jäähdyttimen mukana toimitetaan tarvittavat kolme kappaletta näyttäviä PWM-ohjattuja ARGB-valaistuja tuulettimia. Tuulettimien maksiminopeus on 2300 kierrosta minuutissa ja Cooler Master ilmoittaa tuulettimien korkeimmaksi melutasoksi 32 desibeliä. En tiedä miten tällaiseen lukuun on päädytty, mutta tämä on suorastaan harhaanjohtavaa. Tutustumme tarkemmin jäähdyttimen akustisiin ominaisuuksiin suorituskykymittaukset osiossa.

Tuulettimet ovat mielenkiintoisesti muotoillut, sillä niiden lavat ovat kiinni toisissaan ulkokehällä. Tämä saattaa parantaa tuulettimen suorituskykyä ja tämän avulla myös RGB-valaistuksesta saadaan näyttävämpi.

Cooler Master PL360 Flux -jäähdyttimen mukana toimitetaan Addressable Gen 2 RGB -ohjain, jonka avulla tuulettimien ja pumpun ARGB-valaistuksen ohjaus onnistuu. Ohjain liitetään emolevyyn USB-liittimen kautta, joten RGB-valaistuksen ohjauksen saa toteutettua kokoonpanoon, vaikka emolevy ei tukisikaan RGB-ohjausta.

Tuulettimien ja pumpun RGB-liittimet voi kytkeä myös suoraan emolevylle, jos emolevy tarjoaa tarpeeksi liitäntöjä tätä varten. RGB-valaistusta voi ohjata emolevyn kautta minkä tahansa valmistajan ohjelmalla, kuten esimerkiksi ASUS Aura:lla, tai käyttäen Cooler Masterin omaa Master Plus+ -ohjelmaa.

RGB-ohjaimen lisäksi pakkauksessa toimitetaan kiinnikkeet käytännössä kaikille moderneille työpöytäkäyttöön suunnatuille prosessorikannoille, mukaan lukien Intelin LGA1700 -kannalle ja AMD:n AM5- ja TR4 -kannoille.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat