UUSIMMAT

AMD julkaisee Kaverin työpöydälle joulukuussa

28.10.2013 20:01 | Ville Suvanto

AMD:n seuraavan sukupolven Kaveri-koodinimellisen APU-piirin osalta julkaisuaikataulu on ollut kaikkea muuta kuin selvä, sillä vähän väliä uutisotsikoissa on ollut tietoja myöhästymisistä ja toisaalta taas AMD on kieltänyt myöhästymiset. Elokuussa AMD kertoi The Tech Report -sivustolle Kaverin olevan aikataulussa ja, että toimitukset tullaan aloittamaan tämän vuoden puolella, mutta saatavuus ulottuu ensi vuoden alkuun.

Nyt VR-Zone-sivustolta löytyy tietoa kuvien kera Kaverin tarkemmasta julkaisuaikataulusta ja niiden mukaan virallinen julkaisu tulee tapahtumaan 5. joulukuuta. Käytännössä tuona päivänä luvassa on Kaverin julkaisu lehdistötiedotteen merkeissä, mutta piirien toimitukset OEM-valmistajille aloitetaan vasta joulukuun loppupuoliskolla. Valmiita tuotteita on luvassa helmikuun puolivälissä.

Kaveri-APU-piiri tuo mukanaan Socket FM2+ -prosessorikannalliset emolevyt työpöytäkäyttöön ja itse piiri rakentuu maksimissaan neljästä Streamroller-arkkitehtuurillisesta prosessoriytimestä ja GCN- eli Graphics Core Next -arkkitehtuurillisesta grafiikkaohjaimesta. Kaverin mukana AMD tuo markkinoille A88X-piirin.

VR-Zone, A model containing both A10 and A8, AMD ”Kaveri” APU will be on sale in February 2014 (Google Translate)