AMD julkaisi Catalyst 14.4 Release Candidate -ajurit

21.04.2014 23:54 | Petrus Laine

AMD on julkaissut uudet julkaisukandidaattistatuksen saaneet Catalyst 14.4 -ajurit. Julkaisukandidaattiversiointi kertoo, että AMD aikoo lähiaikoina julkaista myös vuoden ensimmäiset WHQL-hyväksytyt ajurit sekä viralliset ajurit myös Linuxille ilman beetastatusta.

Catalyst 14.4 -beeta-ajurit tukevat Radeon HD 5000 -sarjaa ja sitä uudempia yhtiön näytönohjaimia sekä APU-piirejä. Ajurit ovat saatavilla Windows 7/8/8.1- ja Linux-käyttöjärjestelmille. Ajurit ovat sekä Windows- että Linux-puolella ensimmäiset julkisesti saatavilla olevat versiot, jotka tukevat tänään myyntiin tullutta Radeon R9 295X2 -näytönohjainta. Uutta ajureissa on myös täysi tuki OpenGL 4.4 -rajapinnalle.

Windows-puolella parannuksiin listataan Frame pacing -teknologian parannukset Crysis 3:ssa, kolmen ja neljän grafiikkapiirin CrossFire-kokoonpanojen suorituskykyparannukset Far Cry 3:ssa, parantunut useamman grafiikkapiirin suorituskyvyn skaalautuminen Anno 2070- ja Metro Last Light -peleissä, korjattu välkyntä Titanfallissa sekä Eyefinity-teknologian parannukset ja bugikorjaukset. Mantle-ajurissa on puolestaan korjattu Battlefield 4 -pelin hidastumiset Alt+Tabin käytön yhteydessä sekä epätarkka kuva, kun käytössä ovat käännetyt työpöydät SLS-tilassa. Tiedossa olevia ongelmia ajureissa on kaksin kappalein. Power Director 11 -ohjelmassa on tiedossa ajureiden kaatumisongelma ja Windowsin kaatuminen BSOD:iin Power Director 11 -ohjelmassa. Toinen tiedostettu ongelma on asennuksen kaatuminen mustaan ruutuun, kun käytössä on kaksi Radeon R9 295X2 -näytönohjainta Windows 8.1 -käyttöjärjestelmällä ja jokin tietyistä Asuksen emolevyistä.

Linux-puolella ajurit tuovat OpenGL 4.4 -tuen lisäksi tuen Ubuntu 12.04.4 -käyttöjärjestelmälle. Muutoin ajurit keskittyvät olemassa olevien ongelmien korjauksiin. Korjattujen ongelmien listalla on muun muassa järjestelmän kaatuminen Sanctuary BM:ssä, kun Tear Free Desktop -ominaisuus on käytössä, Glxtest-virheet lokitiedostoissa, musta ruutu joissain Steam-peleissä, kun Big Picture -tila on käytössä ja neljän millisekunnin viive glxSwapBuffersin käytössä kun v-sync-teknologia on käytössä.

AMD, Catalyst 14.4 Release Candidate (Windows)

AMD, Catalyst 14.4 Release Candidate (Linux)

Muropaketin uusimmat